Přejít k hlavnímu obsahu

UNiTY se už radovali, ale přišel clutch soupeře! Na druhý pokus však SINNERS porazili

11. 11. 2023 | 21:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Tipsport MČR CS má za sebou skupinu A. Do Brna postoupili Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot, kteří nyní čekají na své semifinálové soupeře. Největším favoritem ve skupině B byl tým SINNERS, jenž si sice poradil s eEriness, ale na UNiTY nestačil. Slovenský celek tak při premiérové účasti postupuje do play-off rovnou z 1. místa, SINNERS ještě čeká nedělní boj.
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

​SINNERS 1:2 UNiTY (6:13 Nuke, 13:3 Anubis, 14:16 Ancient)

Mapu Nuke si na začátek série o postup do Brna vybrali UNiTY, byli to ale SINNERS, kterým lépe vyšel úplný úvod. Slovenský soupeř však začal zlobit a začal získávat bod po bodu, ačkoliv hříšníci měli v řadě kol početní výhodu hráčů. Zářil především Lukáš „Levi“ Bouřa, jenž ve své show pokračoval i po změně stran a UNiTY si šli za vyhranou mapou. Fenomenální akcí se vytáhl Max „SHOCK“ Kvapil, jenomže jeho 1v5 clutch přišel pozdě. UNiTY měli nastudovaného soupeře a dokonale ukázali, jak by týmy měly využívat svůj map pick.

Anubis je velkou devízou týmu SINNERS a úvod jim opět vyšel na jedničku. Tentokrát se ale UNiTY nepodařilo vrátit do hry, hříšníci byli za útočnou stranu k nezastavení. Desetkrát položili bombu a proměnili to v deset vyhraných kol. Jejich jízda vedená tahounem a kapitánem v jedné osobě, Sebastianem „beastik“ Daněm, nenašla překážky ani po změně stran a SINNERS si v poklidu vybojovali rozhodující mapu Ancient.

Už od počátku decideru bylo jasné, že tohle bude nejvyrovnanější mapa zápasu. Od obou stran jsme se dočkali řady individuálně podařených akcí, ani jeden z týmů nedokázal vyhrát více než tři kola za sebou. Po změně stran se do vedení dostali UNiTY, kteří vůbec poprvé dnes vyhráli obě pistolková kola, ale poté se SINNERS znovu chopili otěží. Při dalším z nerozhodných stavů se Tomáš „oskar“ Šťastný chopil jediné zbraně a s AWP vystřílel celý tým soupeře. Podobně jako na Nuke ale ace výhru SINNERS nepřinesl.

UNiTY totiž nezahodili flintu do žita, snížili skóre a ve 24. kole ze situace 3 proti 5 vykouzlili prodloužení. Tam se pro změnu činil vůdčí kouzelník Lukáš „luko“ Hrabčík. Za stavu 15:13 ještě Dominik „NIO“ Maxian podcenil Simona „KWERTZZ“ Horáka, který dokázal zneškodnit bombu. Další kolo už ale UNiTY ve výhru proměnili a v semifinále se postaví Dynamu Eclot. O soupeři Sampi.Tipsport se rozhodne tuto neděli.

​Entropiq 0:2 UNiTY (9:13 Nuke, 14:16 Anubis, Overpass)

Série začala na mapě týmu UNiTY, Nuke jsme viděli vůbec poprvé. Už od pistolkového kola se ale Entropiq dařilo lépe a skoro celou první polovinu si sympatickým představením drželi vedení. Jakmile se ale chytili všichni hráči UNiTY, tak začali otáčet a dobrou kooperací za silnou CT stranou dokonali výhru první mapy.

Petr „HoLLy“ Kučera od začátku Anubisu táhl svůj tým za srovnáním. UNiTY ale zavčasu zalepili svou obranu a stejně jako na Nuke dokázali srovnat. Entropiq sice vyhráli i čtvrté pistolky v sérii, na agresivní výpady Jakuba „M1key“ Krauska či Lukáše „Levi“ Bouřy však neměli odpověď. Martin „MAXX“ Smolár sice opět převážil misky vah na stranu EIQ, jenže UNiTY si v posledním kole zajistili prodloužení. V tom prvním ještě neproměnili tři match pointy, posléze se už ale nemýlili. HoLLyho 35 killů na výhru bohužel nestačilo.

​SINNERS 2:0 eEriness (13:5 Overpass, 13:5 Anubis, Mirage)

EEriness se na cestě za překvapením vydali na mapu Overpass, kterou si zvolili pro úvod série. Museli ale začít na T straně, kde se jim pasivní hrou nedařilo získávat dostatečný kontrolu mapy a především Tomáš „oskar“ Šťastný si ze soupeře dělal trhací kalendář. Jiskru naděje po změně stran vykřesal Richard „queztone“ Strnátko a EE se rvali i v následných těsných koncovkách, na více než pět bodů to ale nestačilo.

Outsider se však nezalekl soupeřovy volby a na mapu Anubis vlétl čtyřmi vyhranými koly v řadě. Podejte ale SINNERS prst a utrhnou vám celou ruku. V tomhle případě rozjeli hříšníci neuvěřitelnou sérii kol, díky které otočili první polovinu a pokračovali v ní i po změně stran. Z 0:4 skóre obrátili na 13:5 a hladce postoupili do večerní šance na postup. EEriness zkušenějšímu oponentovi nestačili po týmové ani individuální stránce.

SINNERS v letošním roce nevyhráli jediný domácí turnaj, přesto jsou na vrcholu sezóny favoritem číslo jedna. Dokonale jim totiž sedl přechod na Counter-Strike 2, ve kterém na mezinárodní scéně sbírají jeden skalp za druhým. Formu nyní potřebují potvrdit proti týmům, proti nimž budou jasným favoritem.

Jako první je vyzvou eEriness, kteří se složili na poslední chvíli a budou nejpřekvapivějším elementem skupiny B. Střetnutí mezi Entropiq a UNiTY by dle papírových předpokladů mělo být už v prvním kole předzvěstí pozdějšího souboje o druhé místo ve skupině. Uvidíme, kdo se dnes stane třetím postupujícím.

Program skupiny B:

  • Sobota 14:00 –  Česká republika SINNERS 2:0  Česká republika eEriness (komentují: Koty + Lalok)
  • Sobota 16:20 –  Česká republika Entropiq 0:2  Slovensko UNiTY (komentují: Koty + Mishek)
  • Sobota 19:30 –  Česká republika SINNERS 1:2  Slovensko UNiTY (komentují: Mishek + Lalok)
  • Neděle 14:00 –  Česká republika Entropiq vs.  Česká republika eEriness (komentují: Mishek + Storm)
  • Neděle 17:00 – rozhodující zápas o 2. postupové místo (komentují Mishek + Storm)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.