Přejít k hlavnímu obsahu

TheShy je zpátky. Graves top, parádní Rumble a finále Worlds jako bonus

11. 11. 2023 | 14:20 League of Legends Reportáž
Úvodním semifinále letošního světového šampionátu v League of Legends určilo první mančaft, který se příští týden porve o trůn. Weibo Gaming, nejníže nasazený tým z čínské LPL, porazil své kolegy z regionu 3:2 a jako velký outsider postoupili do finále. (Skoro) nikdo to nečekal, WBG vyzvou lepšího z dvojice JD Gaming/T1.
TheShy je zpátky. Graves top, parádní Rumble a finále Worlds jako bonus
TheShy je zpátky. Graves top, parádní Rumble a finále Worlds jako bonus
Zdroj: LoL Esports

Jen málokdo by si před začátkem letošních Worlds tipnul, že Weibo Gaming budou ve finále. Papírově nejslabší tým z LPL měl sice štěstí na los, až do semifinále vyhrál zápasy jen proti týmům ze západních regionů. Do top 2 se ale museli probojovat přes BiliBili Gaming, čínskou dvojku.

Už první hra naznačila, kdo bude v sérii rozhodujícím faktorem. Kang „TheShy“ Seung-lok předvedl s Rumblem jeden z nejlepších výkonů letošního mistrovství světa. Na toplane jednoznačně vládl. Chen „Bin“ Ze-Bin, jenž je dlouhodobě považován za jednoho z nejlepších toplanerů světa, neměl šanci.

I ve druhém dějství se korejské hvězdě dařilo, jenže zbytek týmu se k jeho kvalitní hře nepřidal. Zbytek mapy patřil BLG, kteří i přes veškeré snahy WBG ve 36. minutě zvítězili. TheShy ale v show pokračoval i nadále. Vzal si Gravese, znovu na topu kraloval a dotáhl Weibo k matchpointu.

Korejec si pokusil zazářit s dalším netradičním pickem, tentokrát se pokusil Jaxe přehrát s Quinn. Plán ale hrubě nevyšel. 0/5/1, jednoznačna výhra pro BLG a Silver Scrapes. Rozhodující hra byla tou nejvyrovnanější. Dost bitek, fightů, ale i tak byl ještě ve 33. minutě stav goldů naprosto totožný. Wang „Light“ Guang-Yu s Kalistou ale zamakal a v posledním zápase rozhodl o postupu svého mančaftu do finále. O druhém finalistovi se rozhodne v neděli během utkání T1 vs. JDG.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).