Přejít k hlavnímu obsahu

Faker znovu řádil a T1 jsou ve finále Worlds. Golden Road je pryč

12. 11. 2023 | 12:23 League of Legends Reportáž
Golden Road nebude dokončena. JD Gaming po dvou splitech a MSI světový šampionát nevyhrají. V semifinále nedokázali porazit T1 v čele s Lee „Faker“ Sang-hyeokem. Korejská organizace porazila v play-off další čínský celek, tentokrát 3:1. A je ve finále. Stejně jako loni.
Faker znovu řádil a T1 jsou ve finále Worlds. Golden Road je pryč
Faker znovu řádil a T1 jsou ve finále Worlds. Golden Road je pryč
Zdroj: Yicun Liu/Riot Games (s povolením)

Do první hry nastoupili T1 ve velkém stylu. Už od prvních levelů, kdy Mun „Oner“ Hyeon-jun dostal Choi „Zeus“ Woo-jeho do vedení, diktovala korejská pětice tempo. Hodně se bojovalo, vždy z potyček vyšli T1 jako vítězové. A nakonec se po dominantním výkonu radovali z prvního bodu série.

Šílené boje pokračovaly i během druhého dějství. 5v5 fight hned na prvním levelu dostal T1 do dobré pozice, zbytek zápasu už se ale postupně dostával do režie JDG. Čínská organizace si postupně vypracovala dostatečné vedení, které už nemohla ztratit a vyrovnala.

Třetí zápas byl podobně vyrovnaný jako ten druhý, znovu to ale byly JD Gaming, kteří byli v late game blíže vítězství. Proti ale byl Lee „Faker“ Sang-hyeok. Perfektním Azir playem sundal Park „Ruler“ Jae-hyuka.

Čtvrtá hra pokračovala ve šlépějích předchozích dvou. Slušná early game pro JDG, dobrý nástup a slibný start. Jenže ani špatný začátek nezastavil Fakera. Ten znovu s Azirem dokázal přejet soupeře a slaví další postup do finále mistrovství světa.

V něm se T1 v neděli 19. listopadu utkají s Weibo Gaming.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).