Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS to s eEriness neměli jednoduché. Nakonec ale uzavírají semifinále

13. 11. 2023 | 08:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupinová fáze Tipsport MČR CS je u konce. Sobotní část skupiny B nejlépe zvládli UNiTY, kteří si zajistili postup do Brna z prvního místa, zatímco zbylá trojice se v neděli utkala o poslední místenku v semifinále. Favoritem byli SINNERS, jenž se ale opět trápili. Vyzvali je totiž eEriness, kteří byli v pozici velkého outsidera až nečekaně tvrdým oříškem pro trojnásobné mistry ČR.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

SINNERS 2:0 eEriness (16:14 Overpass, 13:11 Anubis, Ancient)

EEriness chtěli navázat na předchozí duel a vyzvat SINNERS na mapě, na které v sobotu prohráli 5:13. Jiný den ale přinesl úplně jiný průběh. Vyhráli totiž úvodní pistolky a o pár kol později se dostali na koně díky Deaglům. Čarovat musel začít až Tomáš „oskar“ Šťastný, který hříšníky dovedl k těsné výhře první strany.

Také obrana eEriness však byla dnes mnohem kompaktnější a EE se dostali dokonce na tři map pointy. Se slabým nákupem ale SINNERS předvedli po ztrátě bomby neuvěřitelné umění a vybojovali si prodloužení. Tomáš „zyored“ Cvaniga nadále táhl svůj tým, vítězným tahounem byl ale nakonec fenomenální oskar.

Na pistolková kola se eEriness mohli spolehnout i na Anubisu, a to v obou případech. V prvním nákupu se však chopili kormidla SINNERS. Postupně se nicméně probíral především Matěj „twist“ Petráš, především jeho zásluhou dokázali eEriness brzy srovnat, a po změně stran jít následně i do vedení. Twist získal i ace.

Jako bychom se ale vrátili na mapu Overpass, i tady se SINNERS za nepříznivého stavu vrátili do hry v kole s minimálním nákupem. A znovu to byl Jindřich „ZEDKO“ Chyba, kdo se objevil soupeři v zádech. Koncovka to byla napínavá, hříšníci však opět utekli hrobníkům z eEriness z lopaty a mohou si balit kufry do Brna.

Entropiq 1:2 eEriness (16:14 Vertigo, 11:13 Ancient, 1:13 Overpass)

Začátek nedělního programu byl ve znamení vůbec prvního Vertiga, jež domácí scéna v CS2 nabídla. Zvolili si jej eEriness, kteří však po vyhraných pistolkách nestačili na force buy Entropiqu a ten začal sbírat body. Po čase se ale eEriness začalo dařit nacházet entry killy a první polovina skončila nerozhodně. Tempo si udrželi i ve druhé polovině, Entropiq však zatáhl zavčasu za záchrannou brzdu a vynutil si prodloužení. V něm Tomáš „Mix“ Bilík pokračoval v zastiňování Martina „zur1s“ Slámy a dovedl svůj tým do vedení.

EEriness se však nechtěli nechat zahanbit a na soupeřovu mapu Ancient vlétli pohotově. Absolutní většina kol skončila retakem nebo schováváním zbraní pro další kolo, což jen dokazuje vyrovnanost obou týmů. Nic to ale nemění na tom, že eEriness po sedmi zneškodněných bombách po CT straně vedli 8:4, o pár chvil později dokonce 11:5. Hráči Entropiqu ale našli druhý dech a začali dravě stahovat. Už to vypadalo na další prodloužení, ale Tomáš „zyored“ Cvaniga čaroval v závěrečné 2v4 situaci a urval mapu pro svůj tým.

Vyrovnaná série paradoxně zažila jednoznačnou koncovku. Mix jako jediný dokázal za CT stranu vyhrát pro Entropiq v prvním nákupu kolo, jinak to byl spíše jeho protějšek zur1s, který byl na serveru vidět. Na drtivé útočné výpady eEriness neměli odpověď a kdykoliv se dostali do nadějné pozice, tak ji ztratili například nezvládnutým duelem či nesprávným rozhodnutím. Porážka 1:13 je opravdu bolestivá. EEriness nyní čeká reparát proti SINNERS, zatímco Entropiq se s vrcholem sezóny loučí na posledním místě ve skupině.

V sobotu si SINNERS jednoduše poradili s eEriness, ale na UNiTY byli v napínavé třímapové bitvě krátcí. UNiTY se přitom předtím trápili s Entropiqem, který má před sebou v neděli náročný úkol. Poradit si potřebuje nejen s eEriness, outsiderem skupiny B, ale právě se SINNERS. Karty jsou na neděli rozdány jasně.

Nedělní harmonogram:

Komentování se dnes ujmou Michal „Mishek“ Kabele a Tomáš „Storm“ Svoboda. Na analyst desku vás celým přenosem budou opět provázet Jan Hrušovský, Vojtěch „Wango“ Pres a Andrej „Adejis“ Kameništiak.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.