Přejít k hlavnímu obsahu

Zklamání letošních Worlds? Týmy dobré, ale fanoušci ne

12. 11. 2023 | 16:35 Komentář
Je to kolébka esportu a nejúspěšnější region v historii League of Legends. Jižní Korea dlouhodobě vládne MOBA hře od Riot Games a do finále světového šampionátu se dostane i letos. Navíc na domácím turnaji. Jde o velký svátek. Ten ale trápí neuspokojivá návštěvnost a atmosféra. „Zápas sice nemá nejlepší týmy, ale rozhodně má nejlepší fanoušky,“ shodují se diváci. A mají pravdu. Když nehrají T1, je to velká bída.
Zklamání letošních Worlds? Týmy dobré, ale fanoušci ne
Zklamání letošních Worlds? Týmy dobré, ale fanoušci ne
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

V loňském roce se mistrovství světa odehrálo v Severní Americe. Region, který se nemůže těšit z velkých úspěchů na mezinárodní scéně připravil týmům z celého světa perfektní zázemí a zážitek na celý život. I když se na Summoner's Riftu neukázaly domácí mančafty, naplněné tribuny bouřily. Atmosféra byla parádní.

To se letos bohužel neopakuje. Jasným příkladem mohou být především čtvrtfinále Weibo Gaming proti NRG. Více než polovina hlediště byla podle informací z místa prázdná, fanoušci sotva fandili, na streamu bylo většinou slyšet pouze komentátory. Spíše to připomínalo zápasy LEC z Berlína, jež se hrají pro necelé dvě stovky diváků.

„Kromě toho, že stadion je ve většině zápasů mimo T1 většinou prázdný, je letošní návštěvnost zklamáním,“ rozjel diskuzi na sociálních sítích jeden z fanoušků. A není rozhodně jediný, v posledním týdnu se (ne)zaplněnost tribun řešila často. Pro hráče z týmů mimo T1 musí být letošní šampionát v tomto ohledu velikým zklamáním.

Smutný byl podle streamerů a diváků také pohled na nástup JD Gaming v semifinále proti T1. Dres čínské organizace oblékají i dvě korejské hvězdy, které reprezentovaly svoji zemi na Asijských hrách a pomohly výrazním dílem ke zlato. Před domácím publikem se ale nedočkaly takřka žádného přivítání.

Velikým štěstím je fakt, že se do finálového boje v Soulu probojovali T1. Bez nich bychom byli dost možná svědky jednoho z nejhorších finále historie (co se týče atmosféry).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).