Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe Clan v CS2? 15 výher v řadě a tři mistrovské tituly

12. 11. 2023 | 17:30 Counter-Strike 2 Reportáž
FaZe jsou zatím v Counter-Strike 2 nezpochybnitelnou jedničkou. Už patnáct zápasů v řadě vyhráli, po triumfech na IEM Sydney a Thunderpick World Championship se Finn „karrigan“ Andresen a spol. dočkali i třetího úspěchu. Ve finále CS Asia Championships porazil hvězdný celek MOUZ 2:0. Vrcholem byla mapa Nuke, na níž se rozhodovalo až ve třetím prodloužení.
FaZe Clan v CS2? 15 výher v řadě a tři mistrovské tituly
FaZe Clan v CS2? 15 výher v řadě a tři mistrovské tituly
Zdroj: Twitter FaZe Clan

První světová LAN akce začala před necelým měsícem, od té doby odehráli FaZe šestnáct utkání. V tom prvním sice padli, v dalších patnácti případech ale nepoznali přemožitele. Čtrnáct z těchto zápasů navíc byla ve formátu BO3, většina v LAN prostředí. Jen za prize money na účet organizace přistálo za pár týdnů 600 tisíc dolarů (13,7 milionu korun). Necelá polovina přišla právě z právě ukončeného CS Asia Championships.

Zápasy FaZe rozhodně nenudí. Hned v úvodním BO1 střetnutí proti Ninjas in Pyjamas viděli fanoušci 53 kol, rozhodnout muselo až páté prodloužení, kde mezinárodní pětice udolala kvalitně hrající NIP. Další mač už byl jako BO3 série. Tentokrát proti MOUZ, sice bez prodloužení, ale k vidění byly všechny tři mapy.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Proti ENCE už se FaZe vrátili do zajetých kolejí a spojili obě své předchozí vystoupení – rozhodnutí až na třetí mapě a k tomu jedno úspěšné prodloužení, opět s estonským tahounem. Robin „ropz“ Kool předváděl po celý turnaj fantastické výkony, nejinak tomu bylo ve finále, kde se FaZe znovu potkali s MOUZ.

Na mapě Mirage se MOUZ za CT drželi, nechali svého soupeře odskočit jen na rozdíl dvou bodů a do druhé poloviny šli s nadějí. Jenže ta byla rychle pryč, FaZe vyhráli 13:7. Šlo se tak na mapu Nuke, která nabídla dvojnásobnou porci kol. MOUZ začali ve velkém stylu, diktovali tempo a dostali se do slibného vedení 12:6. Jenže všechny šance na ukončení zůstaly nevyužity. FaZe se znovu podívali do prodloužení a ani tentokrát se nemýlili. Po výhře 22:18 mohli slavit třetí trofej v CS2, MVP turnaje byl vyhlášen dle očekávání ropz.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).