Přejít k hlavnímu obsahu

Úspěch českých streamerů. Na turnaji o půl milionu korun vládli

13. 11. 2023 | 10:30 Fortnite Turnaj
Během posledního víkendu se uskutečnil velký turnaj streamerů z Polska a Česka. Pozváno bylo i Slovensko, ale nepostavilo žádné zástupce. Česko mělo tři týmy a všechny obsazují přední pozice! Tria v zero buildech se však neobešla ani bez hořkostí.
Úspěch českých streamerů. Na turnaji o půl milionu korun vládli
Úspěch českých streamerů. Na turnaji o půl milionu korun vládli
Zdroj: royalefestival.com

První zápas ze šesti otevřelo triumfem trio MGFitman, VarmiLP a RektByDeny. Hned druhou hru ukončil vítězně další český tým ve složení Alkan, Muc1n a Pekashi. Třetím týmem zastupujícím Českou republiku byl Pajus4, DzeryFN a Joudaa.

Turnaj byl ale od začátku poznamenán problémy z pořádající polské strany. Jednalo se o Invitational Cup, byl tak pouze pro zvané. Pozvánku do turnaje dostal jako jeden z prvních Wraxx. Jeho pozvánka však byla po nějaké době zrušena s vysvětlením, že se nemohou zúčastnit profesionální a poloprofesionální hráči Fortnite. Což by nebylo s podivem, pokud by druhé místo turnaje neobsadil polský profesionální hráč a finalista FNCS. 

Ani Alkan neměl s postavením svého týmu jednoduchou cestu a několik spoluhráčů mu bylo z polské strany zamítnuto. Až tým postavený z hráčů, kteří ani Fortnite nehrají, Pekashiho a Muc1na, mu byl schválen. Nakonec to ale česká strana nevzdala a udělala dobře! Trio Alkan, Pekashi a Muc1n doslova dominovalo a odneslo si tak celkové vítězství! Mezi sebe si rozdělí přes sto tisíc korun.

Trio Pajus4, DzeryFN a Joudaa obsazuje z celkových 33 týmů krásnou pátou příčku a rozdělí si tak mezi sebe celkem 35 tisíc korun. Trio MGFitman, VarmiLP a RektByDeny uzavírají českou účast na devátém místě s výhrou 20 tisíc korun.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.