Přejít k hlavnímu obsahu

XQc byl vykázán z kasina v Kanadě. Důvodem byla údajná závislost na gamblingu

13. 11. 2023 | 14:50 Kauza
Streamer Felix „xQc“ Lengyel již dlouhou dobu zaměřuje podstatnou část svých streamů na hazardní hry. Na platformě Kick si díky tomu dokáže vydělat pořádný balík peněz. O něm a jeho údajné závislosti na hazardu vyšlo nespočet článků, které komplikují i jeho osobní život. Momentálně byl například na základě článků z roku 2022 vyveden z Kanadského kasina.
xQc promluvil o vyvedení z kasina v Kanadě
xQc promluvil o vyvedení z kasina v Kanadě
Zdroj: Twitter.com

Jeden z nejznámějších světových streamerů Felix „xQc“ Lengyel se podělil se svým publikem o tom, jak mu byla v Kanadě zakázaná činnost hraní v kasinu na základě článku z roku 2022. Ačkoliv se svoji rodinou v kasinu hrál podle svých slov s „malými sázkami“, personál ho vyvedl. Důvod mu řekli až před budovou.

Za co jsem vyveden z vašeho kasina?“ ptal se personálu xQc. „Kámo, v podstatě jde o to, že o tobě psaly nejrůznější články, že jsi na hraní závislý, takže ti náš systém zakázal hrát online,“ odpověděl jeden ze zaměstnanců kasina. Celou situaci Felix popsal situaci na streamu (vyprávění začíná cca v čase 11:44).

Dle jeho slov začal v kasinu s 500 000 korunami, přičemž pro něho obsluha neměla dostatek žetonů. Po nějaké době hraní šel vybrat další peníze a tím pádem byl už několikrát požádán o jeho osobní údaje, načež Felix začal být naštvaný. „Kámo, dnes už jsem ti třikrát dal své údaje. Už jsem Vám dal všechny moje údaje a dokonce asi čtyři daňové formuláře,“ řekl Felix. „Dobře pane, musím si o tom promluvit se svým šéfem,“ odpověděl jeden ze zaměstnanců.

Po tomto incidentu k němu přišla ochranka, která ho prý z kasina hrubě vyvedla. „Přišli k nám asi tři členové ochranky, žádný z nich se neusmíval a ihned mě vyvedli. Venku kolem mě stálo hned sedm členů ochranky a konfrontovali mě. Nakonec jsem ale měl příležitost bavit se s jejich šéfem, kterému jsem celou situaci vysvětlil. I tak mě ale dovnitř nepustili, prý jsem závislý na hazardních hrách,“ řekl xQc v živém vysílání.