Přejít k hlavnímu obsahu

Všichni jako Faker. Jedna akce vystřelila hranost jeho top šampiona

14. 11. 2023 | 08:47 League of Legends Zajímavost
Asi nikdo na světě se nemůže s Lee „Faker“ Sang-hyeokem měřit na Azirovi. S vládcem Shurimy se korejské legendě dlouhodobě daří a svůj um ukázal i v zápase proti JD Gaming. Jedinou akcí rozhodl o obratu a mohl se svým celkem slavit postup do dalšího finále. Nejlepším hráčem všech dob se inspirují desítky tisíc hráčů, většina ale neúspěšně. A statistiky to jasně dokazují.
Všichni jako Faker. Jedna akce vystřelila hranost tohoto šampiona
Všichni jako Faker. Jedna akce vystřelila hranost tohoto šampiona
Zdroj: Riot Games

Azirův pick rate se v posledních dnech téměř zdvojnásobil. Ještě 10. listopadu byl podle statistik lolalytics.com k vidění v 3,25% zápasů. K 12. listopadu toto číslo vzrostlo na 5,84% napříč všemi ranky. Nejčastěji pro Azira sáhnou hráči z Diamondu a lepších divizí. Čím nižší úroveň zápasu, tím menší šance je, že v ní bude Azir.

Podobně to funguje i s procentem výher. Mezi nejlepšími se drží kolem 49%, v Silveru míří ke 45%. Průměrně je těsně pod 46%. Za poslední dva dny padl o procento, za poslední dva týdny pak hned o tři. Inspirace profesionálními hráči přivádí k Azirovi další experimentující borce, kteří win rate posílají do hlubin.

Statistiky Azira

Co se týče regionů, ty největší lze jednoduše rozdělit na západ a východ. Nejčastěji si Azira vybírají ve Vietnamu (9,28%) a Koreji (7,91%). Naopak v Severní Americe (5,18%) a západní Evropě (4,89%) je šampion o dost méně oblíbený.

Fakerův play se snaží napodobit kdekdo. Od Ironu až po Challenger si hráči pickují Azira, aby mohl svým perfektním skillem rozhodnout hru. Jenže často to nedopadá úplně podle jejich představ.

After saw faker played azir i was shock so i try and have this lofi highlights azir
byu/Personal-Warning-956 inleagueoflegends
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).