Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo je nejlepším hráčem světa? V nominaci najdeme konkurenty z různých her

Rok se s rokem sešel a máme tu nominace na ocenění The Game Awards. Jejich součástí jsou také esportové kategorie, jako je vyhlášení nejlepšího herního atleta. Seznam se oproti minulému roku různorodější a kromě jednoho hráče se v něm objevily také nové tváře.
Jaccob „yay“ Whiteaker, loňský vítěz
Jaccob „yay“ Whiteaker, loňský vítěz
Zdroj: The Game Awards

Jako každý rok bylo vybráno několik nejlepších hráčů z různých odvětví. Do úzkého výběru se dostali zástupci her League of Legends, Counter-Strike 2, VALORANT, Call of Duty a Apex Legends. Oproti minulému roku se tak sortiment zvýšil. Pro tento rok se porota shodla na následujících šesti jménech:

  • Lee „Faker“ Sang-Hyeok

Faker je globální ikonou uznávanou nejen na poli League of Legends. Nejúspěšnější hráč své hry letos s týmem T1 znovu postoupil do finále světového šampionátu, kde o tomto víkendu může získat po sedmi letech další titul mistra světa. Celkově již čtvrtý! Není proto divu, že jako jediný je ve výběru opakovaně.

  • Mathieu „ZywOo“ Herbaut

ZywOo je hvězdou světa Counter-Striku. Od roku, kdy vlétl na profesionální scénu, nebyl nikdy vyhlášen horším než druhým nejlepším hráčem světa. Letos navíc svůj výčet úspěchů rozšířil o nejprestižnější světový titul, Major navíc opanoval před domácím publikem. Za tým Vitality září i v novém díle CS2.

  • Max „Demon1“ Mazanov

Se třetím nominovaným hráčem se dostáváme na třetí kontinent. Demon1 dotáhl severoamerický VALORANT tým Evil Geniuses k prvenství na světovém šampionátu, ačkoliv jeho jméno na začátku roku nikdo neznal. Nyní se však řadí mezi nejlepší hráče planety a nebojí se ani největších světových gigantů.

  • Paco „HyDra“ Rusiewiez

Dalším zastoupeným FPS titulem je Call of Duty se svým dílem Modern Warfare II. HyDra je druhým Francouzem ve výběru, reprezentuje však zámořský celek NY Subliners. Mezi špičku patřil již dříve, až letos ale dokráčel na vrchol. Stal se mistrem světa a na šampionátu byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

  • Park „Ruler“ Jae-Hyuk

Vracíme se do Jižní Koreji za hráčem, který už letos světový šampionát neovládne. Ruler s týmem JD Gaming bohužel vypadl v semifinále a nezkompletuje tak historickou Golden Road, tedy výhru všech turnajů a lig v jednom roce. Přesto byl hlavním tahounem vládců většiny sezóny a nominaci si bezesporu zaslouží.

  • Phillip „ImperialHal“ Dosen

Vyvolenou šestici zakončuje ImperialHal. Ten je od začátku své kariéry spojen s týmem TSM a po boku Repse vyhrává všechny možné turnaje již od roku 2019. Koruna vítězů světového šampionátu jim ale až do letošního roku chyběla. Po všech stránkách je právě Dosen nejúspěšnějším hráčem historie Apex Legends.