Přejít k hlavnímu obsahu

Válka týmových influencerů. Rivalitu DNE a SINNERS rozsekne Tipsport MČR

15. 11. 2023 | 15:32 Counter-Strike 2 Kauza
Dynamo Eclot letos opanovalo všechny domácí turnaje a boduje také na fanouškovské scéně. Díky svým týmovým influencerům si vybudovali solidní základnu, která je slyšet během každého zápasu. Známá jména ale reprezentují také SINNERS, jejich největšího rivala, který je letos poráží v jednom finále za druhým. Nic si však nedarují právě ani jejich týmoví tvůrci.
Morry vs. blade
Morry vs. blade
Zdroj: koláž PLAYzone
Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Známý streamer Jan „Morry“ Moravec, který je součástí influencerské rodiny Dynama Eclot, si na svém X profilu rýpl do klipů Romana „blade“ Pilného, jedné z tváří SINNERS. Tématem bylo banování sledujících streamu, jenž v chatu fandili konkurenčnímu celku. V sestříhaném videu z co-streamu Mistrovství Slovenska Morry hovoří, že přece nebude nikoho banovat za fandění jinému týmu a že něco takového dělají pouze „zpomalenci“. Následují poté klipy od bladea, v nichž přesně za tohle diváky z jiných táborů trestá.

Z obou táborů se do debaty zapojili i další tvůrci, ale nejen ti. Na straně Dynama Eclot byl nejaktivnější Lukáš „Lipomeister“ Patras, za SINNERS se zapojil Damien „DeeThane“ Dante a na obranu svého reprezentanta se vydal i sám CEO hříšníků Moritz Straube. Ten se v debatě dlouho nezdržel, ale za to neváhal pálit ostrými. Rýpnul si například do Lipomeistera, jenž se před dvěma lety na MČR sám fotil s hráči v dresu SINNERS.

Rivalita může mít několik rozměrů. Hráči chtějí v první řadě zvítězit a je jim jedno proti komu, fanouškovské tábory ale často bývají dychtivější po skolení nesympatického soka. Takové bitvy však dodávají velkým turnajům ještě větší náboj a na tribunách to bude vřít o to více. Pokud se tedy SINNERS a Dynamo Eclot vůbec potkají, oba nejprve musejí zvládnout své semifinále. Zatímco UNiTY si fanoušky letos teprve získávají, mezi hříšníky a Sampi.Tipsport jsou také nevyřízené účty. Ale čistě v mezích srandiček a výkonů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.