Přejít k hlavnímu obsahu

Faker je GOAT. Král esportu má čtvrtý titul, T1 ve finále řádili

19. 11. 2023 | 12:10 League of Legends Reportáž
Lee „Faker“ Sang-hyeok to dokázal. Po sedmi letech znovu pozvedl trofej pro vítěze světového šampionátu v League of Legends. Korejská legenda spolu se svými kolegy z organizace T1 rozdrtila ve finále čínské Weibo Gaming 3:0. Překvapení se nekoná, čtvrtý nasazený tým z LPL nakonec na titul nedosáhl. Už nemůže být pochyb o tom, že Faker je nejlepším esportovcem všech dob.
Faker má čtvrtý titul. T1 ve finále Worlds rozdrtili Weibo
Faker má čtvrtý titul. T1 ve finále Worlds rozdrtili Weibo
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Absolutní dominance. Tak by se dala ve zkratce popsat finálová série mezi T1 a Weibo Gaming. Korejská pětice, která si získala srdce fanoušků po celém světě, se zasloužila o jednu z nejdominantnějších BO5 sérií v historii Worlds. Weibo neměli proti rozjeté mašině šanci.

T1 3:0 Weibo Gaming

První hra ještě nevypadala pro Weibo ze začátku tak zle. V killech vedli, goldy byly vyrovnané a draft nadějný. Platilo to až do 19. minuty, kdy se po zisku draka WBG dal do práce Choi „Zeus“ Woo-je. S Yonem se postaral o perfektní engage a poslal T1 do vedení. To se každým dalším fightem zvětšovalo. Zástupci z LPL nestačili, T11 brali první bod.

Druhý špíl pokračoval v nastaveném trendu, kdy se z velké části rozhodovalo na toplane. Kang „TheShy“ Seung-lok nezopakoval své vynikající výkony z dosavadního průběhu turnaje, Zeus na druhé straně dominoval. WBG zapsali jediný kill a šlo se do třetí hry.

Ta začala podobně jako hra první. Slušný start pro Weibo, jenže znovu se všechno rozpadlo během potyčky u draka. Liu „Crisp“ Qing-Song pomohl svou ultimátní schopností spíš soupeřům a připravil pro Fakera triple kill. Zbytek utkání už připomínal spíš exhibici. T1 si se soupeřem hráli. A po pár minutách mohli slavit.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).