Přejít k hlavnímu obsahu

BO5 finále o první titul v Counter-Strike 2. Tipsport MČR vyvrcholí o víkendu

20. 11. 2023 | 09:20 Counter-Strike 2 MČR
Vyvrcholení letošní sezóny klepe na dveře, po skupinové fázi se na finále Tipsport MČR CS ukážou pouze čtyři nejlepší české a slovenské týmy v Counter-Strike 2. Fanoušci se mohou těšit jak na Halftime Show a After Party, tak i na velkolepé BO5 finále s možnou rekordní odměnou.
Tipsport MČR CS:GO 2022
Tipsport MČR CS:GO 2022
Zdroj: PLAYzone

Po dlouhých letech se finálový turnaj Tipsport MČR CS rozdělil na dvě části. Tentokrát bude Brno hostit elitní kvarteto týmů, které už na cestě za titulem nemůže ani jednou zakopnout. Největší favorité Dynamo Eclot a SINNERS přitom ve skupině jednou prohráli, něco takového už si dovolit znovu nemohou. UNiTY a Sampi.Tipsport však budou připraveni, aby dokázali, že čistý průchod skupinami nebyl dílem štěstěny.

Nová éra s novým Counter-Strikem přináší také změny formátu. Skupiny nabídly ryzí BO3 boje, žádné BO1. „Díky přechodu na MR12 se nám otevírají dveře k zásadním změnám ve formátu MČR. Zbytečná hra náhody v úvodní fázi skupin, kterou nebylo z časových důvodů možné eliminovat v CS:GO, bude konečně pryč. Věřím, že tuto změnu většina hráčů u nás ocení,“ komentoval jednu z úprav šéf Tipsport MČR CS Pavel Kristián.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Změny počtu map se ale dočká také samotné vyvrcholení. MR12 otevírá brány návratu BO5 finále, které bude skutečně grandiózním vrcholem české esportové sezóny. „V éře CS:GO jsem byl velkým odpůrcem BO5 sérií. Na prstech jedné ruky bych spočítal finále světových (i našich) eventů, kde BO5 nabídlo opravdu velkolepou podívanou. Rychlejší a dynamičtější formát CS2 však nabízí prostor zkusit tento formát znovu zapojit. A kde jinde by to mělo být, než na největším a nejprestižnějším turnaji u nás,“ vábí Kristián fanoušky na finálový víkend.

Největší český herní festival nabídne 24. až 26. listopadu napínavé boje v celé řadě titulů. Nejužší domácí špička v CS2 ale bude hlavním tahákem, který po pátečních semifinálových duelech poprvé v historii vyvrcholí za doprovodu Halftime Show už v sobotu. „Díky tomu nebude případný pozdní konec nikoho zdržovat od cesty domů a všichni si můžeme vychutnat jak finále letošní sezóny v Counter-Striku, tak i následující After Party,“ zdůvodňuje Kristián tuto divácky přívětivou změnu. Vstupenky zakoupíte na stránkách mcr.gg.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.