Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat legendy. K mistrům světa T1 přichází úspěšný trenér

21. 11. 2023 | 08:42 League of Legends Přestup
Kim „kkOma“ Jung-gyun se po čtyřech letech vrací do T1. Legendární korejský trenér znovu povede tým, se kterým se zapsal do historie. KkOma údajně dostal nabídky od několika čínských týmů, ale po dlouhém zvažování se rozhodl vrátit do týmu, kde začínal svou trenérskou kariéru.
Návrat legendy. K mistrům světa T1 přijde úspěšný trenér
Návrat legendy. K mistrům světa T1 přijde úspěšný trenér
Zdroj: Riot Games

Zkušený Korejec je považován za jednoho z nejlepších koučů League of Legends. Od roku 2013, kdy přešel na trenérskou dráhu, vyhrál tři mistrovství světa a deset titulů v LCK. Většiny svých rekordů dosáhl s týmem T1, o to významnější je jeho návrat do domovského týmu. Po boku ikonického T1 Lee „Faker“ Sang-hyuka vyhrál tři tituly mistra světa v LoL a osm titulů LCK.

KkOma byl v T1 trenérem v letech 2013 až 2017 a hlavním trenérem v letech 2018 až 2019, než tým opustil. V roce 2020 působil v čínském Vici Gaming. O rok později se vrátil do Jižní Koreji a připojil se k Damwon Kia, který v tom roce vyhrál jarní i letní sezónu LCK. V roce 2022 převzal funkci generálního manažera téhož týmu.

Letos byl jmenován prvním hlavním trenérem národního korejského týmu na Asijských hrách v Chang-čou. Odmítl nabídky čínských profesionálních týmů, aby se mohl věnovat reprezentaci. Té pomohl získat zlatou medaili. A teď se vrací domů. Do T1.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).