Přejít k hlavnímu obsahu

Průšvih na Worlds odpálil bombu. Gen.G mají jediného hráče

21. 11. 2023 | 12:28 League of Legends Přestup
Na mistrovství světa nastupovali jako jeden z největších favoritů, ztroskotali ale už ve čtvrtfinále. Gen.G se po úspěšném roku v LCK nedokázali vyrovnat s tlakem Worlds a sestava plná hvězd se rozpadá. V týmu korejských šampionů už zůstává jen Kim „Peyz“ Su-hwan. Zbytek se loučí. I u většina ostatních týmů LCK se bude výrazně měnit personální složení.
Průšvih na Worlds odpálil bombu. Gen.G mají jediného hráče
Průšvih na Worlds odpálil bombu. Gen.G mají jediného hráče
Zdroj: Yicun Liu/Riot Games

Doma to byla pořádná jízda, na mezinárodní scéně to ale dřelo. Gen.G slavili v LCK hned dva tituly, nikdo se jim nedokázal vyrovnat. Jenže na MSI z toho bylo až čtvrté místo, na Worlds se nedokázal jeden z top favoritů dostat přes Bilibili Gaming ve čtvrtfinále. A tak přichází změny.

Všichni kromě Kim „Peyz“ Su-hwana si mohou hledat nový domov. Jeong „Chovy“ Ji-hoon by se měl v připojit k čínským EDG, kde se podle posledních informací setká s Park „Ruler“ Jae-hyukem. Choi „Doran“ Hyeon-joon, Han „Peanut“ Wang-ho a Yoo „Delight“ Hwan-joong údajně přestoupí do Hanwha Life Esports.

Změn v LCK ale bude ještě mnohem víc. Nezůstane kámen na kameni, všichni kromě Nongshim Redforce už oficiálně oznámili odchod minimálně jednoho člena týmu.

Další odchody v LCK:

 Jižní Korea KT Rolster - Kiin, Cuzz, Aiming a Lehends
 Jižní Korea T1 - Roach (T)
 Jižní Korea DK - Canyon, Deft, Canna, Acorn (T), GorillA (T), Jay (A)
 Jižní Korea DRX - Beryl, Croco, FATE, Gizmo (T), Shine (T)
 Jižní Korea OK BRION - Morgan, UmTi, Hena, Effort
 Jižní Korea Liiv SANDBOX - Burdol, Clozer, Teddy, Kael, Lyn (T)
 Jižní Korea KDF - Alvingo (T)
 Jižní Korea HLE - Kingen, Life, Polt (A)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).