Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo bude komentovat finále? Tyhle hlasy vás provedou play-off Tipsport MČR CS

23. 11. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 MČR
Čtyři zápasy nás dělí od toho, abychom poznali novopečené české mistry. Můžeme se dočkat čtvrtého titulu v řadě, premiérových šampionů, ale také rekordní výhry 3 000 000 Kč díky Tipsport Grand Slamu. Vyvrcholení sezóny ale nebude jen o týmech. Důležitými články budou i komentátoři a další talenti, jejichž hlasy a tváře budou dokreslovat příběhy Tipsport MČR CS.
Koty, Sphexxai, Mishek, Storm
Koty, Sphexxai, Mishek, Storm
Zdroj: Radim Madarász / Petr Otradovec

V pátek i sobotu na vás čekají dva vypjaté duely. My jsme tak utvořili dvě komentátorské dvojice, které dodají všem zápasům a napínavým situacím dodatečné kouzlo. Nejprve se ale zaměříme na další experty.

Analyst desk, stejně jako ve skupinové fázi, bude uvádět Jan Hrušovský. Doplní ho však dva stále aktivní hráči, jenž si roli analytika už letos úspěšně vyzkoušeli. Těšit se můžete na poznatky Lukáše „capseN“ Koláčného a Martina „zur1s“ Slámy. To vše za doprovodu Jiřího „Bananides“ Johanidese na stage a speciálních hostů, díky kterým nebude analyst desk jen odborným rozborem odehraných zápasů.

Teď už ale ke komentátorům. Jedna ze dvojic bude v podstatě stálicí posledních let, Michal „Mishek“ Kabele a Tomáš „Storm“ Svoboda se dávají opět dohromady, aby vás v Brně napumpovali energií. Provázet vás budou pátečním semifinále mezi UNiTY a Dynamem Eclot, stejně jako sobotním zápasem o bronz.

Kdo se však chopí střetnutí Sampi.Tipsport a SINNERS, ale hlavně finálového boje? Poprvé si tuto čest vysloužili Jakub „Koty“ Kotajny a David „Sphexxai“ Jelínek, kteří se díky svým schopnostem rychle propracovali a usadili se mezi domácí špičkou. Koty bude na MČR potřetí, Sphexxai měl teprve loni premiéru.

Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone

Jak se na komentování nejdůležitějšího zápasu roku těší oblíbené hlasy domácího Counter-Striku?

Koty: „Z pohledu českého komentátora je cast finále MČR tou největší metou, na kterou lze dosáhnout. Tuhle šanci beru jako odměnu za tříletou práci a snahu se zlepšit v komentování i chápání hry. Ale zároveň i jako závazek divákům a pořadateli, že se Sphexxaiem zvládneme vytvořit komentátorský doprovod k nejdůležitějšímu zápasu roku. Spolu s tím je to i motivace do dalšího pokračování komentátorské kariéry, motivace udržet si svou úroveň a ještě ji zvýšit. Zní to jako sportovní klišé, ale bez zázemí, které mi ke komentování vytvořili rodiče, bych se nikdy tak daleko nedostal. Díky patří i Pavlu Kristiánovi za důvěru, kterou nám pro letošní rok dal, a mému parťákovi Davidovi, který je sice na serveru většinou takzvaně ve fullshocku, za mikrofonem mu to ale jde.“

Sphexxai: „Je to pro mě obrovská čest, a to z několika pohledů. Za prvé je to absolutní vrchol CS sezony na CZ/SK scéně, nic víc už tady prostě není a totálně se to ve mě zlomilo minulý rok, když jsme s Mishekem castili ENTERPRISE vs. eSuba. V tu chvíli jsem věděl, že udělám všechno, co bude v mým silách, abych za tím mikrofonem stál znova a třeba i při finálovém zápase. A ono to klaplo a já tomu pořád nemůžu tak nějak uvěřit. Zadruhé jsem neskutečně rád, že to nakonec klaplo, vzhledem k mým povinnostem na MČR vůbec nebylo jisté, jestli budu moct komentovat, ale jsem rád, že všichni okolo mě udělali maximum proto, aby se tenhle můj sen stal realitou. Zatřetí jsem nadšený, že to se mnou potáhne Koty, se kterým máme synergii jak na serveru, tak i za mikrofonem, a navíc patří mezi ty nejtalentovanější borce, který teď na scéně skáčou za komentátorský pultík. V neposlední řadě je potřeba poděkovat Pavlovi Kristiánovi za důvěru a slíbit, že do toho s Kotym budeme šlapat jako repre v Belmondu.“

Harmonogram play-off Tipsport MČR CS:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.