Přejít k hlavnímu obsahu

Pokuta 177 miliard korun. Sony řeší kvůli PlayStation Storu obří průšvih

23. 11. 2023 | 14:23 Kauza
Japonská mezinárodní korporace Sony momentálně čelí obří pokutě za údajné nekalé praktiky v PlayStation Store. Svým zákazníkům účtuje podle obžaloby příliš velké poplatky, které nekorespondují se smlouvou. Dle všeho by měla firma zneužívat svého postavení na trhu. Odvolání Sony londýnský soud odmítl.
PlayStation 5
PlayStation 5
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Společnost Sony má obrovský problém. Japonský gigant čelí případné pokutě ve výši přibližně 177 miliard korun za údajně nekalé praktiky v obchodě PlayStation Store. Dle všeho měla společnost nabízet příliš vysoké poplatky svým zákazníkům vzhledem ke 30% provizi, kterou má Sony ve smlouvě.

Podobné žaloby se pomalu ale jistě stávají význačným prvkem pro rok 2023. Nedávno byla za velmi podobný případ žalována také společnost Apple. V červenci byla americká společnost žalována o 22 miliard korun.

Společnost Sony zneužívá svého dominantního postavení tím, že vyžaduje, aby se software kupoval a prodával pouze na jejím online trhu. Kvůli 30% provizi, kterou si účtuje společnost Sony z absolutně všech prodejů v jejím obchodě, jsou spotřebitelé nuceni platit za stejnou zábavu vyšší cenu, než by jinak zaplatili,“ tvrdí v ustanovení londýnský soud. Odvolání ze strany společnosti Sony bylo zamítnuto.

PlayStation 5
PlayStation 5
: depositphotos.com (s povolením)
Zdroj: gamerant.com
Štítky: SONY, Playstation