Přejít k hlavnímu obsahu

Faker a spol. pokračují. Sen fanoušků T1 se splnil

23. 11. 2023 | 10:40 League of Legends Reportáž
Letošní mistrovství světa mělo být pro populární sestavu T1 posledním společným turnajem. Po čtvrtém triumfu v historii organizace se ale nejlepší tým světa vrací i pro sezónu 2024. Toplaner Choi „Zeus“ Woo-je, ADC Lee „Gumayusi“ Min-hyeong a support Ryu „Keria“ Min-seok podepsali nové kontrakty a mistrovská pětice spolu bude hrát i třetí rok v řadě. Něco, co je v profesionální League of Legends raritou.
Faker a spol. pokračují. Sen fanoušků T1 se splnil
Faker a spol. pokračují. Sen fanoušků T1 se splnil
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Málokterá sestava v esportu má po celém světě tolik fanoušků. Každý hráč v dresu T1 má v týmu své místo a doplňuje perfektní skládačku, které snad každý fanoušek profesionálního League of Legends v koutku duše přeje úspěchy. První rok skončil finálovým zklamáním, druhý pokus už byl zlatý. A nakonec přijde i třetí.

Nečekalo se to, nakonec se ale managementu T1 podařil opravdu povedený kousek. Již zmiňovaná trojice Zeus, Gumayusi a Keria podepsala s nejúspěšnější organizací v historii League of Legends novou smlouvu. Lee „Faker“ Sang-hyeok a Mun „Oner“ Hyeon-jun už svůj kontrakt podepsaný mají a kompletní sestava tak pokračuje.

Třešničkou na dortu je trenérská dvojice. Trojnásobný šampion Worlds Kim „kkOma“ Jeong-gyun se vrátil, Im „Tom“ Jae-hyeon prodloužil. Legenda ve spojení s koučem, který proměnil drafty T1 v jednu z hlavních předností korejského celku. To je kombinace, která už teď nahání soupeřům T1 strach.

Štítky: League of Legends, T1
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).