Přejít k hlavnímu obsahu

Teď už jsem tu na celý život. Korejská hvězda prodloužila smlouvu

24. 11. 2023 | 13:57 League of Legends Přestup
Na konci roku 2017 představila organizace DAMWON nového midlanera své League of Legends sestavy. Tehdy 17letý midlaner Heo „ShowMaker“ Su pomohl týmu k postupu do nejvyšší korejské soutěže a započal tak jednu z nejslavnějších ér v historii. Ta bude i po šesti letech pokračovat, ShowMaker podepsal s Dplus KIA tříletý kontrakt. „Teď už jsem tu na celý život,“ řekla korejská legenda.
Zůstanu tady do konce kariéry. Korejská hvězda prodloužila smlouvu
Zůstanu tady do konce kariéry. Korejská hvězda prodloužila smlouvu
Zdroj: Riot Games

Poslední rok nebyl pro Dplus KIA ideální. Týmu natřískanému hvězdami se nedařilo, v obou případech skončil v play-off na páté příčce. To je pro jednu z nejúspěšnějších organizací posledních let silný podprůměr. Zklamání dorazil nepostup do vyřazovací fáze mistrovství světa.

Kolem ShowMakera byla spousta otazníků. Spekulovalo se, jestli to pro teprve 23letého profesionála není konečná. Sám hráč přiznal, že přemýšlel o pauze. „Kdyby mě Dplus KIA neplánovali znovu podepsat, možná bych si dal pauzu,“ prohlásil ShowMaker. Nakonec se ale žádná zastávka nekoná, krasojízda pokračuje dál.

ShowMaker podepsal s Dplus KIA kontrakt na další tři roky. Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že bych hrál pod hlavičkou jiného týmu. Dokud nezmizím ze scény, jsem Dplus KIA po celou dobu. Teď už jsem tu na celý život,“ řekl jasně ShowMaker. A fanoušci jsou z jeho prohlášení nadšení. Dplus KIA bez ShowMakera si nikdo nedokáže představit.

Sestava Dplus KIA je kompletní. Ze sestavy, jež reprezentovala organizaci v letošním roce, zůstává kromě ShowMakera ještě Kim „Kellin“ Hyeong-gyu. Zbývající trojice byla kompletně překopána.

Sestava Dplus KIA pro rok 2024:

 Jižní Korea Hwang „Kingen“ Seong-hoon
 Jižní Korea Choi „Lucid“ Yong-hyeok
 Jižní Korea Heo „ShowMaker“ Su
 Jižní Korea Kim „Aiming“ Ha-ram
 Jižní Korea Kim „Kellin“ Hyeong-gyu

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).