Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot úspěšně otáčí sérii proti UNiTY a je krůček od Tipsport Grand Slamu!

24. 11. 2023 | 21:06 Counter-Strike 2 Reportáž
První semifinále nabídlo parádní bitvu, to druhé ale bylo ještě vypjatější. Dynamo Eclot do série proti UNiTY vstoupili neúspěšně, když přišli o vlastní map picku, ale následně dokázali otočit skóre a drží naživu sen o třech milionech korun. UNiTY v sobotu čeká jen zápas o třetí místo.
Guy „anarkez“ Trachtman
Guy „anarkez“ Trachtman
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UNiTy 1:2 Dynamo Eclot (13:8 Vertigo, 9:13 Mirage, 8:13 Overpass)

UNiTY měli připravený plán a exekuovali ho dokonale. Za obrannou stranu na mapě Vertigo vždy dokázal jeden z hráčů rozhodnout kolo multikillem, na který nemělo Dynamo Eclot reakci. Když pardubičtí borci skórovali, tak více než tři body získat nedokázali. UNiTY úspěšně zneškodňovali jednu bombu za druhou.

Po změně stran tak museli DNE dotahovat a po výměně několika pistolkových nákupů se jim to dařilo. Lukáš „Levi“ Bouřa ale zařadil vyšší rychlostní stupeň a začal vytvářet mezery v obraně soupeře. UNiTY dokonale trestali každý drobný přešlap a suverénním výkonem si dokráčeli pro ukradení soupeřovy mapy.

    Navázat na vyhranou mapu dokázal dokonale Martin „Pechyn“ Pechoušek, který hned na úvod Mirage vystřílel celý tým soupeře. Poměrně rychle se ale chopili kormidla hráči Dynama Eclot, především Adam „NEOFRAG“ Zouhar byl opravdu při chuti. UNiTY přesto dokázali zachránit ten nejtěsnější možný rozdíl.

    NEOFRAG ale po mapě létal jako splašený kůň po Velké pardubické i po změně stran, spolu s Guyem „anarkez“ Trachtmanem nacházeli jeden klíčový kill za druhým. UNiTY několikrát zachránil Levi, nakonec šlo ale jen o korekci skóre. DNE na čtvrtý pokus dovedli mapu do vítězného konce a vysloužili si decider.

    Začátek mapy se na Overpassu podařil poprvé podchytit Dynamu Eclot. Na pět jejich vyhraných bodů ale stejnou mincí zareagovali UNiTY a bylo jasné, že máme zaděláno na vyrovnanou koncovku. Po změně stran dokázali UNiTY ihned srovnat a druhá polovina byla hodně o hvězdných individuálních momentech ve správnou chvílích a využitých maličkostí na mapě, které soupeř nabídl. Navrch v tom měli hráči DNE, kteří opakovaně nacházeli díry v obraně soupeře a vítěznou koncovkou si zajistili místo v sobotním finále.

    Vít „nbqq“ Pohlot po zápase komentoval výběr první mapy: „Už jsme ji proti nim hráli několikrát a věděli jsme, jak to hrají, ale bohužel nám utekl začátek. Jelikož máme silné hlavně CT, tak jsme neměli ani možnost comebackovat, protože jsme prohráli devět kol za T.“ Bananides se zaměřil i na týmovou odolnost:„Nestalo se nám to poprvé, co jsme prohráli první mapu. Mentalita byla podle mě pořád silná, anarkez to rozhypoval, dokonce i já se zasmál, takže nálada byla v pohodě.“ Na závěr jen dodal, že chce slyšet fanoušky ve finále!

    Předzápasové rozhovory

    Jako první šel před mikrofon Filip „K1-FiDa“ Dvořák: „Vyřazení SINNERS bylo velké překvapení. Měli docela formu a porazili docela dobré týmy. Ale LANka je LANka, a oni na ní nehrají tak dobře, takže překvapili.“ Soustředit se ale chce především na sebe a svůj tým. Snad nikoho nepodceníme a tento rok to vyjde,“ řekl.

    Dominik „desty“ Černý naopak už ví, jaké je to být mistrem ČR. „Bylo by to něco neskutečného. Vyhrát jako kouč je cíl, který si chci splnit,“ vrátil se k titulu v pozici hráče. Nebojí se přitom ani svého semifinálového soupeře, který letos vyhrál v Česku všude, kam přijel: „Pokud je má někdo porazit, tak jsme to my.“

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.