Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdražší sestava světa do příští sezóny nevydrží. Kdo odejde?

25. 11. 2023 | 10:40 League of Legends Spekulace
Kdyby JDG vyhráli Worlds, kdyby dokončili „Golden Road“, jako se ještě nikdy předtím nikomu nepodařilo, mohlo by vše být patrně jinak. T1 by prošlo změnami a JDG by zůstali pohromadě. Jenže je to právě naopak a sestava šampionů z LPL čeká minimálně jedna změna.
Nejdražší sestava světa do příští sezóny nevydrží
Nejdražší sestava světa do příští sezóny nevydrží
Zdroj: Riot Games

Dvě výhry dělily JDG od úspěchu, na který žádný tým v historii League of Legedns nikdy nedosáhl."Golden Road“,  tedy cesta, na které ovládnete domácí ligu v obou splitech, vyhrajete MSI a nakonec pozvednete i Summoner's Cup po triumfu na Worlds. JDG toho téměř dosáhli, ale v semifinále Worlds nestačili na samotného nesmrtelného Fakera. Jediná organizace, která byla tomuto úspěchu blíže, byla sestava G2 v roce 2019.

Celkově je bráno vypadnutí ze světového šampionátu jako veliký neúspěch, protože vedení JDG do týmu investovalo miliony a miliony, což mělo garantovat vysněný titul. To se nepodařilo a blíží se tak alespoň jedna změna. Generální ředitel organizace potvrdil, že Bai „369“ Jia-Hao tým opustí, což pro některé může být poměrně překvapivé. Rozpočet však prý nebyl v tomto případě hlavní, samotný hráč chtěl tým i kvůli obřímu tlaku opustit.

Naopak hned tři z pěti hráčů smlouvu prodloužili. Kanavi, Ruler a Missing mají místo jisté. Midlaner Zhuo „knight“ Ding s největší pravděpodobností také zůstane, ale s nižšími čísly na výplatní pásce. Vedení tedy hledá nového toplanera a aktuálně spekulace míří jediným směrem. Chen „Breathe“ Chen byl mohl onen vyvolený, který sestavu doplní.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.