Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport jsou mistrem! Ve finále Tipsport MČR CS předvedli senzační otočku

26. 11. 2023 | 08:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot v letošním roce vyhrálo každý jeden domácí turnaj. Nejdůležitější zápas roku ale nezvládli. Na třetí mapě měli několik šancí na titul, ale neproměnili je a Sampi.Tipsport odšpuntovali fenomenální jízdu. Jedna vyhraná mapa je neuvěřitelně nastartovala, a i když musely dvě mapy rozhodnout až prodloužení, tak to Sampi dokázali a jsou letošním králem!
Sampi.Tipsport
Sampi.Tipsport
Zdroj: PLAYzone

Sampi.Tipsport 3:2 Dynamo Eclot (7:13 Ancient, 4:13 Inferno, 13:9 Overpass, 16:13 Mirage, 16:14 Anubis)

Maratonskou sérii odstartoval prvními killy Filip „K1-FiDa“ Dvořák, první pistolky ale otočil pro svůj tým Matúš „MATYS“ Šimko, který chtěl ukázat, že je skutečně tím správným nejužitečnějším hráčem. Jeho sok Adam „NEOFRAG“ Zouhar však hned v dalším kole vzal osud mapy do svých rukou. Získal AK-47 soupeře a čtyřmi killy odstartoval svoji show. Celkově se na Ancientu zastavil na 26 killech, připsal si i ace. Celkem devětkrát se ubránili útočným výpadům soupeře a svůj náskok za T stranu po krátkém pochybení proměnili.

Poprvé se v Brně šlo na mapu Inferno, kde mají Sampi.Tipsport v poslední době jen 7% winrate. A bohužel to bylo ve střetnutí s Dynamem Eclot jasně vidět. Pardubický celek působil jako dokonale sehraná mašina a Sampi za obrannu stranu vyhráli jen čtyři kola. Žádný z hráčů nedokázal svůj tým dostatečně naburcovat, fanouškovská podpora DNE tomu absolutně nepomáhala. Dynamo Eclot si počínalo suverénně i za obranu, neprohrálo žádné další kolo a má tři šance na titul. Hvězdy přitom nemusely nijak vystupovat z davu.

Dynamo Eclot odmítalo jakékoliv vyčkávání. Po dvou zneškodněných bombách na úvod mapy Overpass ale Sampi.Tipsport navýšili otáčky a především Michal „T4gg3D“ Vrzal začal na serveru čarovat. Start série mu vyšel nejhůře ze všech hráčů, postupně se ale rozehrál a táhl svůj tým. Sampi se za útok podařilo vyhrát devět kol v řadě. Rychle se poprvé v sérii dostali na dvojciferné skóre a zastavovat se nehodlali. DNE kousali, ale byl to Lukáš „sAvana1“ Lintner, který 1v4 clutchem dorazil soupeře. SHOW MUST GO ON!

Sampi.Tipsport mají hodně silný Anubis, Dynamo Eclot tak potřebovalo Mirage zvládnout. Po prvních třech kolech se skutečně chopili otěží a sérií osmi úspěšných útoků v řadě ovládli první polovinu. Klíčové byly především clutche Vojtěcha „Valencio“ Mydláře, na druhé straně válel především Tomáš „fino“ Bebjak, jenž pokračoval i po změně stran. Druhá polovina byla přetahovanou ze strany na stranu, na jejím konci však DNE neproměnili čtyři match pointy, dohrát nedokázali dokonce ani slibnou 5v3 situaci. Takové finále si zasloužilo prodloužení! Sampi.Tipsport si udrželi momentum a každý jeden hráč se přičinil o srovnání.

Nejlepší zápas roku rozhodl Anubis. Nervozita na místě stoupala jako pára nad hrncem, atmosféra gradovala. Hráči už měli za sebou dlouhý hrací den, ale stále ze sebe potřebovali vyždímat maximum. Dynamo Eclot začalo za T stranu, ale vyhrát ji nedokázalo, což není v prostředí nejnovější mapy v poolu nikdy dobré znamení. Sampi.Tipsport navíc ve druhé polovině začaly vycházet koncovky, i ty v početní nevýhodě. NEOFRAG sice nastřílel ace, ale stejně jako na čtvrté mapě Sampi utekli hrobníkovi z lopaty. Nepanikařili ani v prodloužení a krůček po krůčku zakončili neuvěřitelný reverse sweep přímo ve finále!

Konečné pořadí Tipsport MČR CS 2023:

  1.  Slovensko Sampi.Tipsport – 1 000 000 Kč
  2.  Česká republika Dynamo Eclot – 400 000 Kč
  3.  Slovensko UNiTY – 200 000 Kč
  4.  Česká republika SINNERS – 120 000 Kč
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.