Přejít k hlavnímu obsahu

Dám si pauzu, říká český trenér. Bude se věnovat tvorbě obsahu

29. 11. 2023 | 15:02 League of Legends Příběh
Na scéně působí Aleš „Freeze“ Kněžínek již od roku 2012. Dlouhou kariéru profesionálního hráče vyměnil po osmi letech za pozici trenéra. Po dvou a půl letech strávených v zahraničí si však dal pauzu a nyní se rozhodl odmítnou nabídky i pro příští rok. Bude se podle svých slov věnovat především tvorbě obsahu.
Dám si pauzu, říká český trenér. Bude se věnovat tvorbě obsahu
Dám si pauzu, říká český trenér. Bude se věnovat tvorbě obsahu
Zdroj: YouTube Freeze

Týmy jako eXtatusNinjas in Pyjamas, ⁠H2k-Gaming, 100 Thieves, MAD Lions nebo Evil Geniuses. Nekončící seznam destinací, kde známý český profík působil. Naposledy koučoval před půl rokem, od té doby se přesunul na stream a hodlá v tom pokračovat. „Rozhodl jsem se odmítnout všechny nabídky během off-season a dát si pauzu,“ svěřil se na sociálních sítích.

Freeze se nedávno rozešel se svou dlouhodobou přítelkyní a neměl pocit, že by dal 100% týmům, které měly zájem o služby. „Budu vás informovat, až se vrátí moje energie a touha znovu plně vést projekt,“ dodal. Jeho dlouholeté zkušenosti však nepřijdou vniveč. Na českém Twitchi patří mezi nejsledovanější streamery nejen na poli League of Legends. Bude se tedy věnovat obsahu, přičemž uvidí, kam ho tato cesta zavede.

Jméno Aleše Kněžínka je stále zvučné po celém světě. Freeze byl vůbec prvním Čechem, který se podíval do LCS. Jeho jméno najdeme na řadě trofejí, přičemž nejcennější z nich je LCS Championship pohár z roku 2021, kdy působil v organizaci 100 Thieves. Vrátí se ještě legenda českého esportu na scénu?

Zdroj: X/Freeze
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.