Přejít k hlavnímu obsahu

Další útok na titul. Korejská organizace představila nadupanou sestavu

30. 11. 2023 | 12:25 League of Legends Přestup
Na domácí scéně to šlapalo, v mezinárodní konkurenci už se ale Gen.G nedařilo. Největší propadák přišel na mistrovství světa, kde jeden z hlavních favoritů vypadl už ve čtvrtfinále. Pro ambiciózní tým to bylo málo a přišly výrazné změny. Zůstala jen dvojice na midlane a ADC, zbytek sestavy byl obměněn. A už teď je možné s jistotou říci, že Gen.G budou znovu útočit na mety nejvyšší.
Další útok na titul. Korejská organizace představila nadupanou sestavu
Další útok na titul. Korejská organizace představila nadupanou sestavu
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Choi „Doran“ Hyeon-joon, Han „Peanut“ Wang-ho a Yoo „Delight“ Hwan-joong už v Gen.G pokračovat nebudou. Především první dva hráči byli často kritizováni za své výkony, které se ani na světovém šampionátu příliš nezlepšily. Místo nich přichází tři velice kvalitní náhrady. Organizace si drží opravdu vysoký standard.

Toplane bude vládnout Kim „Kiin“ Gi-in. V KT Rolster patřil k nejlepším toplanerům v LCK, ve své roli zářil. Často jej fanoušci posílali do lepšího mančaftu, teď se Kiin dočkal. Po pěti letech v Dplus KIA bude oblékat nové barvy i Kim „Canyon“ Geon-bu. Nikdy na profesionální scéně nehrál bez Heo „ShowMaker“ Sua. Junglera čeká premiéra.

Po roce se Gen.G vrací Son „Lehends“ Si-woo. Spolu s Kiinem působil v roce 2023 v KT Rolster, díky návratu se znovu setká v jednom týmu s Jeong „Chovy“ Ji-hoonem. Posledním dílem skládačky bude mladý Kim „Peyz“ Su-hwan na ADC.

Sestava Gen.G:

 Jižní Korea Kim „Kiin“ Gi-in
 Jižní Korea Kim „Canyon“ Geon-bu​​​​​​​
 Jižní Korea Jeong „Chovy“ Ji-hoon
 Jižní Korea Kim „Peyz“ Su-hwan
 Jižní Korea Son „Lehends“ Si-woo

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).