Přejít k hlavnímu obsahu

Konec slavné pětice. Kanadská hvězda oficiálně opouští FaZe Clan

1. 12. 2023 | 18:25 Counter-Strike 2 Přestup
Téměř tři roky strávil Russel „⁠Twistzz⁠“ Van Dulken v organizaci FaZe Clan. Teď ale vyslyšel volání domů. Kanadský rifler se s největší pravděpodobností vrátí do Team Liquid, kde se ještě jako vycházející star prostřílel mezi světovou elitu. Z FaZe odchází jako vítěz Majoru.
Konec slavné pětice. Kanadská hvězda oficiálně opouští FaZe Clan
Konec slavné pětice. Kanadská hvězda oficiálně opouští FaZe Clan
Zdroj: ESL

Major, Grand Slam a řada dalších trofejí. Angažmá Twistzze ve FaZe Clan bylo rozhodně úspěšné. První úspěch přišel na polském IEM Katowice, krasojízda pokračovala na PGL Majoru v Antverpách. Kanaďan ještě v dresu FaZe vyhrál v Kolíně, dvakrát se mu dařilo na ESL Pro League.

Velice úspěšný byl pro mezinárodní sestavu vstup do éry Counter-Strike 2. První místo na IEM Sydney, Thunderpick World Championship a CS Asia Championship. Na BLAST Fall Final stříbro. Slušný konec spolupráce Twistzze a FaZe.

Comeback do Team Liquid je znovu o něco blíž. Do americké organizace by měli kromě kanadského střelce přestoupit i Casper „⁠cadiaN⁠“ Møller, Felipe „⁠skullz⁠“ Medeiros a Wilton „⁠zews⁠“ Prado. Brazilský kouč už s Twistzzem v TL působil.

Aktuální sestava FaZe:

 Estonsko Robin „⁠ropz⁠“ Kool 
 Dánsko Finn „⁠karrigan⁠“ Andersen
 Norsko Håvard „⁠rain⁠“ Nygaard
 Lotyšsko Helvijs „⁠broky⁠“ Saukants
 Polsko Filip „⁠NEO⁠“ Kubski (trenér)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).