Přejít k hlavnímu obsahu

Končím. Už vážně. Americká legenda se loučí s profesionálním hraním

2. 12. 2023 | 14:00 League of Legends Přestup
CLG, TSM, Team Liquid nebo 100 Thieves. Yiliang „Doublelift“ Peng nastupoval během své bohaté kariéry za top americké mančafty, stále se držel na vrcholu a bojoval o trofeje. Teď jeho cesta profesionálním League of Legends končí. V pátek oznámil Doublelift své rozhodnutí rozloučit se s hraním na té nejvyšší úrovni. Svého vysněného úspěchu na mezinárodní scéně se tak nedočká.
Končím. Už vážně. Americká legenda končí s profesionálním hraním
Končím. Už vážně. Americká legenda končí s profesionálním hraním
Zdroj: Riot Games

Poprvé to byla pauza, podruhé už mělo jít o opravdové ukončení kariéry. I tak se ale Doublelift ještě jednou vrátil. Naposledy se zkusil dostat mezi špičku a soutěžit na světové scéně. Poslední rok oblékala 30letá legenda amerického esportu dres 100 Thieves. Angažmá ale skončilo neúspěchem, nejlepším umístěním bylo dělené páté místo v jarním play-off.

LCS je na ústupu, liga se zmenšuje, týmy už nechtějí utrácet tolik peněz. Nepřilákají tak zvučná jména jako v minulosti a soutěž se neposouvá. Mezinárodní úspěch se vzdaluje. A i to je jeden z hlavních důvodů, proč se bývalý hráč Counter Logic Gaming nebo TSM rozhodl přejít zpět ke streamování. Tam si navíc vydělá mnohem víc.

Byl tu od začátku

Doublelift má za sebou opravdu dlouhou a bohatou kariéru. Hned v první sezóně se představil na mistrovství světa v League of Legends. S týmem Epik Gamer se probojoval regionální kvalifikací, na hlavním turnaji pak skončil na čtvrté příčce. Na Worlds se následně podíval ještě sedmkrát. Nejlepším umístěním zůstala „brambora“ z roku 2011.

V prvních letech se Američan trápil i na domácí scéně. Až letní split v roce 2015 byl úspěšný a přinesl mu první titul LCS. To bylo zároveň naposledy, kdy se Doublelift v lize ukázal v dresu CLG. Celkem se může pyšnit osmi vítěznými splity v LCS. Vyhrál s Team Liquid, TSM i CLG. Další cennou trofej už ale nepřidá.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).