Přejít k hlavnímu obsahu

Zemětřesení v Číně pokračuje. Dva top midlaneři ve svých týmech končí

3. 12. 2023 | 11:15 League of Legends Přestup
Dva tituly v LPL a vítězství na MSI. Takovou bilanci zapsal Zhuo „knight“ Ding během jediné sezóny v JD Gaming. I tak byl ale poslední rok pro čínskou organizaci relativně neúspěšný, jelikož se tým narvaný hvězdami nedostal ani do finále světového šampionátu. Po Bai „369“ Jia-Haovi druhý člen letošní sestavy, který v dalším roce barvy JDG oblékat nebude. Angažmá bude po odchodu z Top Esports měnit i Song „Rookie“ Eui-jin.
Zemětřesení v Číně pokračuje. Dva top midlaneři vse svých týmech končí
Zemětřesení v Číně pokračuje. Dva top midlaneři vse svých týmech končí
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

JDG položili perfektní základy Golden Road. V Číně bez větších problémů vládli a vyhráli v obou splitech, svou formu si přenesli i do prvního mezinárodního turnaje roku. Po dvojnásobném triumfu v LPL a vítězství na MSI zbývala už jen meta nejvyšší - mistrovství světa. Jenže rozjetí T1 v čele s Lee „Faker“ Sang-hyeokem supertým v semifinále vyřadili. Pro hvězdnou sestavu JDG to byl poslední společný zápas.

Po Bai „369“ Jia-Haovi se odloučil i Zhuo „knight“ Ding. 23letý čínský midlaner by se měl podle posledních spekulací prohodit se Zeng „Yagao“ Qim. V následující sezoně bychom tak měli sledovat JDG s Yagaem a BLG s knightem.

Barvy bude měnit i Song „Rookie“ Eui-jin. Korejský midlaner po sedmi letech v Invictus Gaming vydržel ve Victory Five i Top Esports pouhý rok. Se známou čínskou organizací to dotáhl v LPL nejlépe na čtvrté místo, v regionální kvalifikaci na Worlds nestačili Rookie a spol. na Weibo.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).