Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzské legendy opět září pospolu. VERYGOLD si dnes zahrají o titul

3. 12. 2023 | 11:42 Counter-Strike 2 Turnaj
Sébastien „KRL“ Perez se snaží oživit francouzské vody Counter-Striku a tento víkend uspořádal svoji čtvrtou LAN párty La Coupe. Tentokrát však on sám bojuje s legendami o titul.
La Coupe 4
La Coupe 4
Zdroj: KRL

Ve světovém žebříčku aktuálně najdeme jeden jediný francouzský tým, který si navíc celý rok při umístění v TOP 30 nedokázal najít organizaci. Časy předních francouzských celků, které bojují o světové tituly, jsou dávno pryč. Tento víkend si je ale můžeme připomenout díky mixu s příznačným názvem VERYGOLD.

Pro offline turnaj La Coupe se totiž Counter-Strike ikony země galského kouta kohouta znovu po letech spojily. Až na Audrica „JACKZ“ Juga jde o čtveřici, která spolu před čtrnácti lety reprezentovala legendární tým VeryGames. Richard „shox“ Papillon a Edouard „SmithZz“ Dubourdeaux spolu později hráli v celé řadě známých sestav, Cédrica „RpK“ Guipouye představovat nemusíme a Sébastien „KRL“ Perez je největším francouzským Counter-Strike streamerem. Vedle toho ale například pořádá i turnaje na podporu scény.

VERYGOLD na La Coupe 4 září jako za starých časů a hraní si užívají na 120 procent. Pavoukem prošli naprosto hladce a již čekají na svého finálového soupeře. Do Paříže si přiletěl zahrát také Martin „STYKO“ Styk, kterého Jérôme Coupez využil pro sestavu své agentury Prodigy. S turnajem se ale rozloučili na 5. místě. V boji o druhou místenku ve finále zůstávají týmy SYMPA LA FORCE, RGW esports a Gucci Academy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.