Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Slovenský střelec frozen je nejnovější posilou FaZe

5. 12. 2023 | 16:06 Counter-Strike 2 Přestup
David „frozen“ Čerňanský podepsal smlouvu s aktuálně nejlepším týmem světa a oficiálně se stává pátým hráčem FaZe Clanu. 21letá hvězda zalepí díru po Russelu „Twistzz“ Van Dulkenovi, jenž před několika dny opustil sestavu a čeká na přestup do týmu Liquid. Slovenský rifler se posune na vyšší úroveň a po čtyřech a půl letech oblékne dres jiné organizace než MOUZ.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: FaZe Clan

David „frozen“ Čerňanský, Finn „karrigan“ Andersen a Robin „ropz“ Kool budou opět hrát bok po boku. Trojice, jež se potkala už v barvách MOUZ, bude znovu oblékat stejný dres. Tentokrát světoznámé organizace FaZe. Nejlepší tým světa zlákal za Russela „Twistzz“ Van Dulkena tu nejlepší možnou náhradu.

Frozen není prvním Slovákem v řadách FaZe. Od srpna 2017 do září 2019 reprezentoval slavný tým Ladislav „GuardiaN“ Kovács, a právě na jeho odkaz bude chtít navázat. Jeden z nejlepší sniperů historie CS:GO zažil s FaZe úspěšné časy, na Majoru ale vytoužené zlato nezískal a frozen bude chtít svého krajana překonat. Sám zatím na nejvyšší metu nedosáhl, ve 21 letech však má času dost. Jeho maximem je semifinále z Ria.

Poprvé se frozen jako hráč ⁠FaZe Clanu představí na BLAST Premier World Final od 13. do 17. prosince. Ve skupině B se kromě Heroic a G2 Esports postaví také svému bývalému zaměstnavateli MOUZ, který nastoupí se záskokem v podobě Ludviga „Brollan“ Brolina. V Abú Dhabí bude hrát o 1 milion dolarů.

Aktuální sestava FaZe:

 Norsko Håvard „rain“ Nygaard
 Lotyšsko Helvijs „broky“ Saukants
 Dánsko Finn „karrigan“ Andersen
  Estonsko Robin „ropz“ Kool
 Slovensko David „frozen“ Čerňanský

 Polsko Filip „NEO“ Kubski – trenér

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).