Přejít k hlavnímu obsahu

G2 v krizi? Debakl od Tier 2 týmu započal vyřazení, bez formy je nejen kapitán

6. 12. 2023 | 20:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Takhle si G2 Esports určitě období po příchodu Nemanji „nexa“ Isakoviće nepředstavovali. Po trápení se Sprout přišly dvě prohry a nečekaně rychle vyřazení favoritů z CCT Online Finals 5.
Ilya „m0NESY“ Osipov
Ilya „m0NESY“ Osipov
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

G2 Esports přijali pozvánku do online turnaje v rámci Champion of Champions Tour o 200 tisíc dolarů, aby otestovali svoji staronovou posilu v praxi. Nakonec se ale jako jednoznačný favorit číslo jedna ani nepřiblížili bojům o titul. Jejich cesta začala začala výhrou 2:1 nad Fluxem, kterou režíroval Ilya „m0NESY“ Osipov.

Do tří map šel i následný souboj se Sprout, kde Rasmus „HooXi“ Nielsen dokonce na první mapě nedal ani jeden kill. Dokázali se však protrápit k výhře, když po drtivé prohře vlastního map picku a dokázali sérii otáčet v prodlouženích na dvou následujících mapách. Od přesvědčivého výkonu měli na míle daleko.

Tvrdá rána přišla posléze, opět proti týmu z nižšího sledu. Aurora nedala G2 Esports absolutně žádnou šanci, Denis „deko“ Zhukov naprosto zastínil svého hvězdného krajana z pátého nejlepšího týmu světa. Aurora, jejíž hráče proslavily šílené barevné účesy, zvítězila naprosto suverénně poměrem 13:6 a 13:2.

G2 už si další zaváhání nemohli dovolit, jenže ono přišlo. První mapa skončila s naprosto jednostranným skóre, a museli tak znovu dotahovat. Na Infernu misi splnili, ale na závěrečném Overpassu neproměnili ani vedení 11:7. Před posledním Tier 1 turnajem roku se nedá hovořit o ničem jiném než o mizivé formě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.