Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou jediný zápas od návratu do ESL Pro League! Večer se postaví 3DMAX

7. 12. 2023 | 15:55 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS se vrátili do online prostředí a na mezinárodní scéně opět řádí. V úterý zdolali polskou sestavu 9INE a po středeční výhře nad Spirit jsou poslední krok od postupu do ESL Pro League!
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
SINNERS na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Hříšníci v první CS2 sezóně ESL Challenger League ovládli svou skupinu a nasazení do nejvyšší části Stage 2 proměnili v postup do Winners Bracketu. Jejich prvním soupeřem v play-off byla polská pětice 9INE, která kvůli uzávěrce soupisek nastupuje s Piotrem „nawrot“ Nawrockim v pozici hráče. Na druhý pokus absenci pátého hráče SINNERS využili a po napínavých 68 kolech si zajistili postup do druhého kola pavouka.

Jejich dalším soupeřem měl být jeden z největších favoritů na postup do ESL Pro League. Team Spirit v čele s dalším ruským wonderkidem Danilem „donk“ Kryshkovetsem se ale v tuto chvíli nachází v Dubaji na turnaji BetBoom Dacha a původně hrozilo, že bude muset hrát s vysokým pingem, což je v novém Counter-Striku opravdu velký handicap. Nakonec k tomu ani nedošlo, protože organizace raději využila akademii.

Před SINNERS tak stála vskutku jedinečná příležitost, kterou chopili za pačesy. Na své mapě Anubis nedali soupeři šanci a zvítězili jasně 13:2. Ke stejné výhře měli nakročeno také na Mirage, ale soupeř za stavu 2:12 senzačně vyhrál čtrtnáct kol v řadě a sérii vyrovnal. Hříšníci se potřebovali na Nuke vrátit do herní pohody, a to se jim povedlo. K žádnému selhání nedošlo a před sebou mají dvě šance na vysněný postup do Ligy mistrů.

První příležitost budou mít ve čtvrtek od 19:00 proti 3DMAX. Francouzská sestava, doposud známá jako Looking4Org, se již více než rok drží v nejlepší světové třicítce, ale až nedávno si konečně dokázala najít profesionální zázemí. Pro českou pětici nejde o oblíbeného soupeře, jádro týmu ze země galského kohouta SINNERS ještě nikdy v BO3 utkání neporazili. Pokud to ale má někdy vyjít, tak právě teď je správná chvíle!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.