Přejít k hlavnímu obsahu

Kde proběhnou RMR turnaje na první CS2 Major? Registrovat se můžete už nyní

7. 12. 2023 | 14:41 Counter-Strike 2 Turnaj
Counter-Strike 2 je venku přes dva měsíce a týmy už vyhlížejí první světový šampionát. Ten sice zavítá do Kodaně, ale nejprve se po celém světě budou odehrávat důležité regionální kvalifikace. Organizátoři nyní zveřejnili lokace i platformu, kde se uskuteční otevřené boje.
CS2 Major
CS2 Major
Zdroj: PGL Esports

Poctu hostit první Major v novém Counter-Striku bude mít poprvé v historii Dánsko. Do proslulé kodaňské Royal Areny přiveze nejlepší týmy světa společnost PGL, která je specialistou právě na turnaje nejvyšší úrovně. Jiné CS soutěže totiž ani nepořádá. Od prvního šampionátu nás dělí už jen pouhé tři měsíce.

Účastníci posledního Majoru obdrží pozvánky na RMR, nejlepší týmy dle Valve Rankingu daného regionu začnou v uzavřené kvalifikaci. Pro všechny ostatní začne nekompromisní síto čtveřicí otevřených turnajů. V zákulisí se spekulovalo o nižším počtu kvalifikací, ale formát nakonec zůstává stejný jako doposud.

Kvalifikační boje započnou 8. ledna, hráči si tak o Vánocích nebudou moci dopřát mnoho odpočinku, pokud chtějí ambiciózně vykročit na cestu na vysněný turnaj. Čtyři Single Elimination pavouky znamenají čtyři pokusy, registrovat se můžete už nyní. Otevřené turnaje proběhnou na platformě Challengermode.

Organizátoři nyní oznámili také místa konání RMR turnajů, kterým se nevyhnou ani ty nejlepší týmy světa. Jako první budou na programu dva evropské turnaje, které zavítají do rumunské Bukurešti. O čtyři sloty si poté zahrají asijské týmy v Šanghaji. A celý náročný cyklus zakončí americká špička v mexickém Monterrey.

Harmonogram evropské kvalifikace:

Harmonogram kodaňského Majoru:

  • Challengers Stage: 17. až 20. března
  • Legends Stage: 21. až 24. března
  • Champions Stage: 28. až 31. března
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.