Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle mistrovství světa jsme tu ještě neměli. Národní týmy soutěží ve Fall Guys!

11. 12. 2023 | 16:00 Zajímavost
Netradiční titul pro esportové prostředí, natož mistrovství světa. Přesto se přesně taková prestižní soutěž koná a sklízí úspěch. Hned 44 zemí z celého světa má své svěřence, kteří svůj národ v multiplayerové battle royale plošinovce reprezentují.
Fall Guys World Cup
Fall Guys World Cup
Zdroj: KixpiFG/X

Návykovou hru si po vydání v roce 2020 alespoň jednou vyzkoušela spousta hráčů. Ne každý však má nervy, aby u titulu na styl Takešiho hradu či Wipeoutu vydržel a piloval v něm své dovednosti. Pro všechny odhodlané hráče je tu ale dokonce mistrovství světa, kde se sešlo hned 44 nároďáků z celého světa.

Oproti klasickým hrám s přáteli je to rozhodně jiná podívaná, „profíci“ své zkušenosti ukazují v různých směrech. V jednom ze zápasů o postup se střetly týmy Anglie a Kanady, a všechny oči byly upřeny na hráče Big Mac Steve. Ten není nováčkem v říši Fall Guys a má na svém kontě titul držitele světového rekordu na mapě Lily Leapers. Svůj skill znovu ukázal v rozhodujícím momentě. Jeho precizní skoky a rychlá reakce na překážkách poslaly Anglii ze skupin. Dychtivé boje můžete nadále sledovat na Twitch kanále xFantsu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.