Přejít k hlavnímu obsahu

Vydali hru, shrábli peníze a zavřeli studio. Je The Day Before podvod?

12. 12. 2023 | 17:20 Kauza
Studio Fntastic se necelý týden po vydání předběžného přístupu hry The Day Before rozhodlo ukončit svoji činnost. Dle informací, které poskytlo fanouškům na svých sociálních sítích, bylo důvodem malé množství financí na budoucí podporu hry. Hráči však spekulují o možném podvodu.
Studio, které stojí za hrou The Day Before, týden po vydání ukončilo svoji činnost
Studio, které stojí za hrou The Day Before, týden po vydání ukončilo svoji činnost
Zdroj: Fntastic (s povolením)

Na začátku prosince vyšla dlouho očekávaná post-apokalyptická MMO s otevřeným světem The Day Before. Titul se stal mimo jiné také jednou z nejžádanějších her na platformě Steam. Ihned po příchodu early accessu se ale hra utápěla v negativních recenzích a byla naprostou katastrofou.

Necelý týden po vydání The Day Before se studio Fntastic zničehonic rozhodlo ukončit své působení. Hra už není dostupná ke koupi.

Důvodem k ukončení činnosti byl prý nedostatek financí k další podpoře hry. „The Day Before selhalo především finančně. Chybí nám prostředky na další pokračování, veškeré příjmy byly použity na splacení dluhů našim partnerům,“ prohlásila společnost v jednom ze svých příspěvků na platformě X.

Hráči jsou extrémně naštvaní. Ve hře chyběly slibované prvky a byla absolutně nehratelná. „Studio prostě sebralo peníze a ohlásilo bankrot,“ zlobí se uživatelé. Mnozí mluví o podvodu a největším herním scamu roku.