Přejít k hlavnímu obsahu

GTA, máte tři dny! Florida Joker chce ještě víc peněz za "marketing"

13. 12. 2023 | 12:35 Kauza
Floridský Joker Lawrence Sullivan, jehož podobizna byla v traileru na nadcházející díl Grand Theft Auto, požaduje po společnosti Rockstar Games další peníze. Před několika dny už poslal vývojářům GTA 6 jasný vzkaz, ve kterém chtěl 2 miliony dolarů (cca 45 milionů korun). Teď přichází s dalším požadavkem - 1 milion dolarů navrch. „GTA, musíme si promluvit. Máte tři dny, než se právníci pustí do práce,“ říká Florida Joker v posledním videu.
GTA, máte tři dny! Florida Joker chce ještě víc peněz za "marketing"
GTA, máte tři dny! Florida Joker chce ještě víc peněz za "marketing"
Zdroj: Rockstar Games (s povolením)

Oficiální trailer k dlouho očekávané hře Grand Theft Auto 6 je už přes týden venku. I přes svůj krátký časový interval (minutu a půl) předvedl všem fanouškům neuvěřitelnou podívanou. Nadcházející díl by měl být co nejvíce podobný klasické americké Floridě tak, jaká doopravdy je.

Trailer obsahuje hned několik odkazů na bláznivé situace a události, které se na Floridě udály. Mohli jsme si všimnout například krokodýla v obchodě, ženy twerkující na střeše auta nebo potetovaného muže ve vězeňském oblečení, který se ve skutečnosti jmenuje Lawrence Sullivan a virálním se stal už v roce 2017.

Lawrence, přezdívaný „Florida Joker“, není ze své „kopie“ ve hře očividně příliš nadšený. Rockstar Games, vývojářům legendární série Grand Theft Auto, poslal v posledních dnech dva vzkazy, ve kterých po společnosti žádá peníze. Nejdřív to mělo být 45 milionů korun, teď chce ještě dalších více než 22 milionů korun.

„GTA, dávám vám ten největší marketing zdarma, jaký jste v celé historii GTA dostali,“ říká Sullivan v příspěvku na TikToku, který byl následně sdílen sociální síti X. „Za to chci další milion dolarů. Všem vám trvá věčnost, než mi odpovíte. Vidíte to? Najděte tu druhou postavu, najděte toho druhého člověka na Floridě, který tu postavu ztvárnil. Počkám si, počkám si. GTA, musíme si promluvit. Myslíte si, že jen hraju? Máte na to tři dny, tři dny, než se do toho moji právníci pustí.“

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).