Přejít k hlavnímu obsahu

Frozenova perfektní premiéra v dresu FaZe. 1v3 clutch, Heroic neměli šanci

13. 12. 2023 | 15:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Slovenský střelec David „frozen“ Čerňanský má za sebou úspěšnou premiéru v dresu FaZe Clan, aktuálně nejlepšího týmu v Counter-Striku. 21letá hvězda ukázala, že bude více než dostatečnou náhradou za Russela „Twistzz“ Van Dulkena. Proti Heroic se frozen představil ve velkém stylu (skóre 37-30), především na Ancientu mu to střílelo. FaZe porazili Dány 2:0 a do posledního turnaje roku BLAST World Final vstoupili úspěšně.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: HLTV.org

Hned od začátku bylo jasné, že slovenský hráč nepoleví ze svého tempa z MOUZ a bude dál střílet ostrými. Na Overpassu začal v parádním tempu a ve čtvrtém kole se uvedl parádním 1v3 retakem, kdy nejdřív zneškodnil dva protihráče a třetímu před nosem defusnul bombu.

Ve zbytku první mapy už se frozen ukazoval jen zřídka. Overpass ukončil se čtrnácti killy, FaZe rozdrtili na první mapě Heroic 13:3.

Druhá mapa byla v podání slovenské hvězdy ještě povedenější. Už v pátém kole se pyšnil skóre 9/0. Vypadalo to na další debakl, jenže Heroic se sedmi koly v řadě na začátku druhé poloviny dostali zpátky do hry a nakonec i do prodloužení.

V něm si ze soupeřů dělal Helvijs „broky“ Saukants dobrý den. Ke killům s AWP občas ani nepotřeboval scope, dvakrát v řadě se na druhé straně broky show objevil Peter „dupreeh“ Rasmussen. V posledním kole se znovu blýsknul frozen, postaral se o dva entry killy. Ještě lepší ale byla akce Håvarda „rain“ Nygaarda.

FaZe díky svému triumfu (13:3, 16:14) nad Heroic postoupili do finále skupiny A, kde se potkají s lepším z dvojice MOUZ/G2.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).