Přejít k hlavnímu obsahu

Další slavný fotbalista vstupuje do esportu. Brazilec je spoluvlastníkem známého týmu

15. 12. 2023 | 09:22 Přestup
Krátce po Lionelu Messim nastupuje na esportový kolotoč také Vinícius Júnior. 23letý brazilský fotbalista se stal spolumajitelem organizace LOUD, pro kterou bude vytvářet exkluzivní obsah.
Vinícius Júnior
Vinícius Júnior
Zdroj: LOUD

Kompetitivní svět videoher láká stále více osobností z klasických sportovních odvětví. Mimo Lionela Messiho, který se připojil k esportovému týmu svého někdejšího reprezentačního kolegy Sergia Agüera, se k herní organizaci M80 přidal elitní tenista Daniil Medvedev. Výčet slavných sportovců se ale stále rozrůstá.

Nejnovějším přírůstkem se stal křídelník Realu Madrid. Vinícius Júnior se v rámci aktivit svého instititu přidává k brazilské organizaci LOUD. Na jihoamerické scéně jde o jeden z největších pojmů a k tomu jde o loňské mistry světa ve Valorantu. Oznámení o spolupráci jen na síti X nasbíralo přes 4 miliony přehrání.

„Vini Jr“ bude LOUD vypomáhat s tvorbou obsahu a sám se stane tváří zábavy nové generace, jak uvádí oficiální zpráva. Kromě samotné tvorby bude s organizací spolupracovat na svém institutu, který poskytuje brazilským dětem vzdělávací zdroje. Společně se budou snažit zlepšovat předškolní vzdělávání v zemi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.