Přejít k hlavnímu obsahu

Warhammer 40 000 bude oficiálně zfilmován. Chybět nebude Henry Cavill

19. 12. 2023 | 19:25 Gaming
Společnost Games Workshop, která stojí za velice oblíbeným herním titulem Warhammer 40 000, plně uzavřela smlouvu se společností Amazon. Kontrakt odstartoval práci na zfilmované verzi s herní předlohou. Momentálně se musí doladit poslední směrnice, poté začne natáčení.
Smlouva Amazonu a Games Workshop přinese zfilmované zpracování hry Warhammer
Smlouva Amazonu a Games Workshop přinese zfilmované zpracování hry Warhammer
Zdroj: Twitter.com

Společnost, jež má za sebou pestrou herní historii a proslavila se především díky Warhammer 40 000, kterou hraje několik stovek tisíc hráčů denně, v posledních dnech uzavřela smlouvu se společností Amazon na najímání talentů a na realizaci filmových a televizních projektů.

Teď přichází ta zábavná část! Musíme doladit s našimi partnery všechny tvůrčí detaily a dostat první scénář do výroby. Jaké příběhy z Warhammeru 40 000 bychom měli vyprávět jako první? Máme začít filmem, nebo televizním pořadem? Nebo oboje najednou?“ ptala se na svých oficiálních stránkách společnost Games Workshop, která stojí za vznikem herního světa Warhammer 40 000.

V současnosti se již sestavuje tým scénáristů, kteří herní předlohu Warhammer 40 000 přenesou do filmového či seriálového světa. Od roku 1978, co je společnost Games Workshop aktivní, se ji podařilo z malé firmy, jež vyráběla plastové modely, vybudovat hráčskou komunitu, která čítá několik milionu aktivních uživatelů. 

Smlouva, kterou mezi sebou firmy podepsaly, navíc dává Amazonu možnost licencovat práva na budoucí franšízy Warhammeru. Následujících 12 měsíců se budou firmy věnovat společné dohodě o tvůrčích směrnicích, jež budou pro filmy či seriály potřebovat. Jakmile budou tyto směrnice na obou stranách domluvené, produkce bude moci začít. Tu by měl vést oblíbený Henry Cavill a měl by se v projektu objevit.

Zdroj: Bbc.com