Přejít k hlavnímu obsahu

Změny v Activision Blizzard. Nepopulární šéf po 32 letech končí, hráči slaví

20. 12. 2023 | 22:40 Reportáž
Změny ve vedení Activision Blizzard pokračují. Největší novinou je definitivní konec Bobbyho Koticka v roli CEO. Kontroverzní výkonný ředitel ve společnosti skončí 29. prosince. Microsoft, který Activision Blizzard koupil v říjnu za přibližně 1,6 bilionu korun, nejmenoval přímého nástupce. Vedení bude mít na starosti Matt Booty, jemuž ke starostem s Bethesdou a Xbox Game Studios přibude firma stojící za Call of Duty nebo Sekirem.
Změny v Activision Blizzard. Nepopulární šéf končí, firma jde pod Microsoft
Změny v Activision Blizzard. Nepopulární šéf končí, firma jde pod Microsoft
Zdroj: activison.com

Většina jmen zůstává, ale to vůbec největší končí. Bobby Kotick skončí po dlouhých 32 letech v roli CEO společnosti Activision (nyní Activision Blizzard). Jméno, které spoustě hráčů „nejde přes pusu“, opouští vrcholnou pozici ve firmě. Oficiálně se tak stane 29. prosince letošního roku. Kotick není jediným, kdo ve vyšších patrech končí.

Jak informuje The Verge, koncem ledna opustí Activision Blizzard šéfka komunikace Lulu Meservey. Spolu s Kotickem skončí místopředseda představenstva společnosti Blizzard a King Humam Sakhnini. V březnu odejde také řada vedoucích pracovníků. „Brian Bulatao (administrativní ředitel), Julie Hodgesová (HR ředitelka), Armin Zerza (finanční ředitel) a Grant Dixton (právní ředitel) se budou zodpovídat svým herním kolegům ze společnosti Microsoft,“ stojí v článku od známého portálu.

Microsoft pokračuje s integrací Activision Blizzard do systému Microsoft Gaming. Plány jsou velké, šéf Xboxu Phil Spencer už se dříve nechal slyšet, že se chystá spousta remasterů a remaků starých klasik. Firma má také připravenou velkou budoucnost pro Xbox Game Pass.

The Verge zároveň získala Spencerovu interní zprávu, v níž mimo jiné informoval zaměstnance Activision Blizzard o zmiňovaných personálních změnách a dalších plánech. „Pro rok 2024 máme vzrušující nabídku her od společností Activision, Bethesda, Blizzard, King a Xbox Game Studios. Vím, že se všichni těšíme, až se s hráčskou komunitou podělíme o další podrobnosti, až přijde ten správný čas,“ ukončil Spencer svůj email.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).