Přejít k hlavnímu obsahu

Influencerka nevhodně komentovala střelbu v Praze. Entropiq s ní ukončil spolupráci

22. 12. 2023 | 12:00 Reportáž
Organizace Entropiq oficiálně ukončila spolupráci s Viktorií Hlaváčkovou, v online světě známou pod přezdívkou „Viktorkaa“. Hlaváčková na sociální síti Instagram nevhodně komentovala tragické události z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. „Jsou situace, kdy ani upřímná omluva nestačí, a proto jsme se rozhodli s Viktorií spolupráci ukončit,“ zní rozhodnutí organizace Entropiq. Ta se zároveň vyjádřila k vysílání Petra „CzechCloud“ Žaluda.
Entropiq ukončil po nevhodných komentářích spolupráci s influencerkou
Entropiq ukončil po nevhodných komentářích spolupráci s influencerkou
Zdroj: Entropiq

Reakce organizace přišla jen několik hodin po zveřejnění příběhu. „Tak ještě, že jsem streamerka a do školy nemusím,“ komentovala Hlaváčková zprávy přicházející z Náměstí Jana Palacha. Během střelby na fakultě přišlo o život podle posledních zpráv více než patnáct lidí.

Streamerka byla okamžitě silně kritizována na sociálních sítích. Uživatelé po organizaci Entropiq žádali okamžité ukončení spolupráce. To přišlo ještě ve čtvrtek večer. Český esportový tým sdílel zprávu na svých kanálech.

„Velmi nás mrzí velmi nevhodné vyjádření Viktorie, která s námi spolupracuje. Viktorie si v ten moment neuvědomila, co můžou její slova znamenat a jak můžou působit. Story smazala a omluvila se. Jsou ale situace, kdy ani upřímná omluva nestačí, a proto jsme se rozhodli s Viktorií spolupráci ukončit. Velmi nás mrzí, že se její vyjádření mohlo dotknout lidí, kteří prožívají takovou neskutečnou hrůzu. Omlouváme se jim, i našim fanouškům,“ komentuje Entropiq konec spojení s Viktorií Hlaváčkovou.

Entropiq se vyjádřil také ke kritice spojené s Petrem „CzechCloud“ Žaludem. „Čeki komentoval aktuální dění tak, jak to dělá běžně a k události celou dobu přistupoval s respektem. Nevhodně působící anketa se týkala jiného tématu ze streamu a zároveň titulek jeho streamu nebyl napsán se špatným úmyslem. Po upozornění byl dodatečně a náležitě změněn na vhodnou formu,“ stojí v prohlášení.

Štítky: Entropiq, Viktorkaa
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).