Přejít k hlavnímu obsahu

Faker překvapil fanoušky. Jeho vítězný skin ani tentokrát nebude na Ahri

22. 12. 2023 | 19:00 League of Legends Reportáž
Měla už to být hotová věc. Lee „Faker“ Sang-hyeok z T1 si údajně vybral Ahri jako svého šampiona, pro něhož bude po Korejcově čtvrtém triumfu na mistrovství světa v League of Legends vytvořen speciální skin. Nic takového se ale nekoná. Podle esportové legendy má Ahri příliš mnoho skinů. Faker si tak vybral Oriannu.
Faker překvapil fanoušky. Jeho vítězný skin ani tentokrát nebude na Ahri
Faker překvapil fanoušky. Jeho vítězný skin ani tentokrát nebude na Ahri
Zdroj: Riot Games

Každý vítěz Worlds si může vybrat šampiona, na kterého Riot Games vytvoří skin věnovaný právě mistru světa. Faker o tom ví své, svého favorita už vybíral třikrát. V minulosti padla volba na Zeda, Syndru a Ryze. Teď všichni čekali Ahri, pro kterou chtěl 27letý esportovec skin už dříve.

Jenže Faker překvapil. Pro svůj čtvrtý skin si nevybral Ahri. Podle něj už má v League of Legends příliš mnoho skinů. Něco na tom bude, Ahri je tomto ohledu se sedmnácti skiny pátým nejoblíbenější postavou Riot Games (nejvíce mají s devatenácti Akali, Lux a Miss Fortune).

Nové úpravy se dočká Orianna. Ta na tom se skiny také není vůbec špatně, ale se svými jedenácti se s vrcholem žebříčku nemůže porovnávat. Dilema řešil i Fakerův kolega Ryu „Keria“ Min-seok. Support týmu T1 nechal volbu na fanoušcích. Většina nakonec hlasovala na sociálních sítích pro Renatu Glasc, Bard neuspěl.

Choi „Zeus“ Woo-je si jako šampion zvolil Jayce. Mun „Oner“ Hyeon-jun ukázal na Lee Sina, Lee „Gumayusi“ Min-hyeong vzal Jinx.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).