Přejít k hlavnímu obsahu

CzechCloud dostal vyhazov. Stream po tragédii na FF UK má dohru

27. 12. 2023 | 19:00 Reportáž
Herní organizace Entropiq ukončila spolupráci se svým dalším content creatorem. Petr Žalud alias CzechCloud se loučí kvůli nevhodným komentářům během streamu po tragické události z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. „I když Petr neměl v úmyslu událost jakkoli zlehčovat, celkové vyznění streamu nebylo vhodné,“ zní v oficiálním vyjádření Entropiqu.
Petr Žalud alias CzechCloud
Petr Žalud alias CzechCloud
Zdroj: Entropiq

Entropiq se již 22. prosince, jen několik hodin po tragické události, rozloučil se svojí ambasadorkou Viktorií „Viktorkaa“ Hlaváčkovou. Ta situaci neuvážlivě komentovala na svých sociálních sítích a dočkala se obří kritiky. Komunita ovšem volala také po vyhazovu Petra „CzechCloud“ Žaluda, další oblíbené tváře týmu.

Známý reakční tvůrce se dlouhodobě vyjadřuje k největším událostem, které hýbou světem. Patřil tak mezi streamery, jenž po tragédii na Univerzitě Karlově neváhali zapnout živé vysílání, kde s několika tisícovkami diváků monitoroval celý průběh dění. Některé jeho komentáře ovšem byly na pováženou a útržky okamžitě obletěly internet. „Čeki k události celou dobu přistupoval s respektem,“ vyjádřil se v den tragédie Entropiq.

Komunita okamžitému vyhazovu Hlaváčkové tleskala, ale současně nechápala a mluvila o dvojím metru, proč ji za své výroky Žalud nenásledoval. I na něj ale nyní došlo. CzechCloud dnes v organizací skončil.

„S odstupem, bez emocí a po důkladné interní diskuzi jsme se rozhodli, že CzechCloud už dál nebude streamerem a ambasadorem Entropiqu,“ zní na sociálních sítích organizace. „Situace, která vznikla kolem jeho streamu, nás mrzí. I když Petr neměl v úmyslu událost jakkoli zlehčovat a ukázky, které kolovaly po sítích, byly vytržené z kontextu, celkové vyznění streamu nebylo vhodné,“ okomentovali rozhodnutí, které přišlo o pět dní později.

„V současné těžké situaci je pro nás důležité téma i emoce už dál nejitřit a dát najevo, jaké hodnoty jako značka Entropiq chceme reprezentovat. Mrzí nás, že se v našem herním prostředí podobné kauzy vůbec objevují a omlouváme se všem, kterých se situace dotkla,“ zní na závěr dnešního vyjádření.

Štítky: Entropiq, CzechCloud
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.