Přejít k hlavnímu obsahu

Konec legendy. Edward se po dvaceti letech loučí s Counter-Strikem

1. 1. 2024 | 15:40 Counter-Strike 2 Přestup
Jen málokterý hráč se udržel takovou dobu mezi profesionály. Ioann „Edward“ Sukharjev je v Counter-Striku obří pojem. Od roku 2004 na serveru zářil. Ukázal se ve třech nejslavnějších verzích střílečky od Valve - Counter-Strike 1.6, CS:GO a CS2. Proslavil se především v dresu legendární organizace Natus Vincere. Naposledy pálil ostrými v ESC Gaming. Důvodem konce není výkonnost, nýbrž těhotná partnerka.
Konec legendy. Edward po více než dvaceti letech končí Counter-Strike kariéru
Konec legendy. Edward po více než dvaceti letech končí Counter-Strike kariéru
Zdroj: IEM

Prvním zaznamenaným týmem v Edwardově kariéře je pro100. Už tehdy se potkal v jednom týmu s Danylem „⁠Zeus⁠“ Teslenkem, jako nováček se ukázal na World Cyber Games, začal objíždět i turnaje od DreamHacku nebo IEM.

Rok 2010 byl pro ukrajinskou legendu tím nejpovedenějším. Na IEM IV porazil v dresu Natus Vincere Fnatic, úspěch zopakoval i o rok později. V již zmiňované sezóně zaznamenal i nejlepší umístění v HLTV Rankingu, kde se umístil na páté příčce.

Právě pro HLTV Edward potvrdil, že posun do nové role znamená konec hráčské kariéry. V budoucnu by se ale mohl vrátit jako trenér.

„Rozhodl jsem se opustit aktivní roster CS2 ESC a přejít na pozici, která mi umožní trávit více času s rodinou, protože se brzy stanu poprvé otcem a nechci v tak důležité kapitole svého života nic zmeškat,“ odůvodnil své rozhodnutí Edward.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).