Přejít k hlavnímu obsahu

Světu dali legendární dánské hvězdy. Vlci se nyní vrací s novým majitelem

2. 1. 2024 | 14:36 Counter-Strike 2 Přestup
Organizací Copenhagen Wolves si v minulém desetiletí prošel snad každý ambiciózní dánský hráč. Právě tady odstartoval svoji kariéru Nicolai „dev1ce“ Reedtz spolu s nejúspěšnějším Major šampionem Peterem „dupreeh“ Rasmussenem. Vlci byli v roce 2016 donuceni opustit esportovou scénu, ale nyní se díky odkoupení Jaredem „Outback“ Habibem vrací zpět do hry.
Logo organizace
Logo organizace
Zdroj: Copenhagen Wolves

Gla1ve, HUNDEN, dev1ce, dupreeh, Xyp9x, karrigan, cajunb, cadiaN, aizy, Kjaerbye, MSL, k0nfig, Snappi nebo valde. Všichni tihle úspěšní Dánové si v Counter-Strike: Global Offensive prošli Copenhagen Wolves. Tradiční organizace pevně spjatá s dánskou scénou nechyběla ani na prvním CS:GO Majoru a celkem se ukázala na třech šampionátech. Pro nedostatek zdrojů bohužel tým ukončil působnost v roce 2016.

S novým dílem Counter-Striku ale přichází velký návrat, za kterým stojí mladý americký businessman Jared Habib. Ten se o akvizici oblíbeného brandu snažil již před čtyřmi lety, ale vše se vydařilo až koncem minulého roku. Habib se chce držet kořenů a většinu nového Counter-Striku týmu naverboval v Dánsku. Mimo CS2 se však zajímá také o League of Legends a VALORANT, organizace se tak nebude zaměřovat na jednu hru.

Už za týden povede vlky do boje o PGL Major in-game leader Victor „⁠vigg0⁠“ Bisgaard. Spoustu zkušeností má ale také Sebastian „⁠Basso⁠“ Aagaard. Dánské jádro doplňuje Nicolaj „⁠mupzG⁠“ Djurhus, který si naposledy prošel kontroverzním týmem Victory Zigzag. Ze Švédska do Copenhagen Wolves přichází Leo „Svedjehed“ Svedjehed a pětici uzavírá Hubert „Szejn“ Światły, jehož si můžete pamatovat díky působení v MOUZ NXT.

Posledním dílkem skládanky se navíc stal Martin „⁠trace⁠“ Heldt, dánská legenda a bývalý kouč Astralis.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.