Přejít k hlavnímu obsahu

První turnaj roku přilákal tři české hráče i tým z loňského Tipsport MČR CS

2. 1. 2024 | 15:27 Counter-Strike 2 Preview
Ještě před otevřenými kvalifikacemi na první CS2 Major odstartuje jiný mezinárodní turnaj. Od 3. ledna je na programu desátá sezóna United21, odkud vede přímá cesta do European Pro League. Mezi účastníky najdeme jeden český tým i tři další zástupce v evropských sestavách.
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport MČR CS 2023
Simon „KWERTZZ“ Horák na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Turnaj o 5 tisíc dolarů začne ve středu skupinou A. Čeští střelci se do hry dostanou v následujících dnech. Pro postup do další fáze United21 je potřeba dvakrát zvítězit, dvě prohry naopak znamenají konečnou.

Jako první se ve čtvrtek od 10:00 představí Simon „KWERTZZ“ Horák. 22letý hráč bude po konci v SINNERS opět reprezentovat agenturu Prodigy, odkud do tábora hříšníků na začátku loňského roku přestoupil. Po boku dalších hráčů, dychtících po novém profesionálním angažmá, na úvod turnaje vyzve Zero Tenacity.

Páteční dopoledne bude patřit talentovanému krajanovi Oldřichu „PR“ Novému. Jedna z největších vycházejících hvězd českého rybníčku od loňského léta reprezentuje akademii slavné organizace MOUZ, která aktuálně hledá nového pátého hráče. Zatím není jisté, kdo se s MOUZ NXT ukáže proti Astralis Talent.

V poslední skupině D najdeme kompletní česko-slovenský tým. Jedná se o SINNERS AC, nedávného účastníka vrcholu domácí sezóny Tipsport MČR CS, kam se mladí hříšníci kvalifikovali jako první akademie v historii. Bez jakýchkoliv změn vstoupí do roku 2024 v sobotu ráno zápasem proti polské sestavě lajtbitexe.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.