Přejít k hlavnímu obsahu

Talentovaný Švéd měl zákaz činnosti za sázení na zápasy. Nyní ale zabojuje o Major

5. 1. 2024 | 11:42 Counter-Strike 2 Kauza
Joelu „joel“ Holmlundovi v minulém roce hrozil konec kariéry. Po předchozích problémech jej totiž Komise pro esportovou integritu potrestala za sázení na desítky zápasů, zatímco matchfixing se naopak nepotvrdil. Díky tomu se nyní může vrátit do světového kolotoče.
Joel „joel“ Holmlund
Joel „joel“ Holmlund
Zdroj: GODSENT

Joel „joel“ Holmlund patří mezi největší naděje nejen švédského Counter-Striku. Osobní problémy mu ale zpomalily jeho rozjetou kariéru. Už v mladém věku se totiž stal závislý na gamblingu a dokonce využíval svého jména pro okrádání hráčů. I přesto ale nasekal dluhy a rodiče mu údajně zabavili počítač, takže nějaký čas nemohl rozvíjet své dovednosti. Když se vrátil, tak pro změnu přišly spekulace o sázení na zápasy.

Během působení v organizaci GODSENT totiž na začátku loňského roku joel sázel na desítky oficiálních zápasů. Mimo jiné se hovořilo o tom, že si měl vsadit i na výsledek svého týmu v turnaji BetBoom Playlist Urbanistic. Tohle obvinění ale potvrzeno nebylo. Když si na něj tedy zasedla Komise pro esportovou integritu, tak po zásahu právníků vyvázl jen s několikaměsíčním zákazem činnosti. Ten mu vyprší 6. ledna.

Talentový mladík s pošramocenou reputací se ale nevzdává a okamžitě po konci trestu chystá návrat na scénu. Nebude navíc reprezentovat žádný neznámý tým, ale slavnou organizaci TSM. Její CS2 sekce totiž přišla o svoji hvězdu Caie „CYPHER“ Watsona, jenž zamířil do nové sestavy BLEED Esports. Tohle může být pro joela další velká šance, jak se usadit. Z hlediska rolí dává jeho akvizice velký smysl pro celý tým.

TSM pouhé dva dny po vypršení joelova trestu čeká první otevřená kvalifikace na PGL Major. Dosavadní působení slavné organizace po jejím návratu na Counter-Strike scénu je zatím velkým zklamáním a s joelem by potřebovali získat nový život. Kromě něj navíc čerstvě podepsali nového trenéra. Na cestu do Kodaně tým povede Allan „Rejin“ Petersen, kterého si můžete pamatovat z působení v MOUZ či Entropiqu.

Zdroj: dust2.se
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.