Přejít k hlavnímu obsahu

Hwei je nejhranějším midlanerem ve hře. Má přitom tragický winrate

7. 1. 2024 | 17:57 League of Legends Zajímavost
Nejnovější šampion ve hře League of Legends je venku teprve měsíc, ale už teď je nejhranějším midlanerem ve hře. Hráči volí Hwei v 11,7% všech zápasů. S herní bilancí téměř 727 000 zápasů má ale pouhý 41% winrate. Není se čemu divit, Hwei je se svými až 10 schopnostmi jedním z nejvíce komplikovaných šampionů vůbec.
Nejnovější šampion League of Legends - Hwei
Nejnovější šampion League of Legends - Hwei
Zdroj: YouTube.com

Přibližně před měsícem si pro nás společnost Riot Games připravila posledního nového šampiona v roce. Tím nebyl nikdo jiný než Hwei. Ačkoliv si podle představení na platformě YouTube spoustu hráčů myslelo, že Hwei bude naprosto nehratelný, opak je pravdou. Částečně. Teprve měsíc od vydání je právě on nejhranějším šampionem na midlane.

Ze statistik stránky u.gg lze vyčíst, že hráči v platině a výš si vybrali Hweie na midlane v 11,7% ze všech odehraných her. Na celém světě byl Hwei hrán zhruba 727 tisíckrát. Navzdory velkému zájmu o tohoto šampiona je jeho winrate bohužel vskutku malý a to 41%. To už tak hratelné není...

Zatím se však nedají dělat žádné závěry, protože například šampionka Naafiri byla po měsíci od svého vydání na 40,6%. Pro zajímavost, po dvou měsících byl její winrate jeden z nejvyšších ve hře. Je však pravdou, že Hwei je jedním z nejsložitějších šampionů vůbec, protože disponuje svými až 10 možnými schopnostmi.