Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský profík míří do Anglie. Jeho nový tým nahrazuje místní šampiony

8. 1. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Přestup
Rudolf „Rutk0“ Kovalčik se rozhodl dát si pauzu od domácí scény a na rok 2024 přijal nabídku od organizace z Velké Británie. Sestava je však složená z hráčů z různých koutů Evropy.
Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Raptors Esports Club není na ostrovní scéně žádným neznámým pojmem. Bývalá sestava dravců ovládla nejvyšší lokální soutěž ESL Premiership, a to na úkor Endpoint, mimo to má na kontě i triumf z EPIC.LAN 40. Úspěšná pětice se však na konci října s organizací rozloučila a Raptors ihned začali budovat nový kádr.

Jeho jádro spolu hraje již od listopadu, ale zatím za sebou nemá žádné turnaje. S novými posilami pro letošní rok by se to však mělo změnit. Sestava pod vedením Connora „Finui“ Finucana vítá dvojici nových tváří, spolu s Islanďanem Heiðar Flóvent „Midgard“ Friðriksson přichází Rudolf „Rutk0“ Kovalčik ze Slovenska.

21letý hráč má za sebou angažmá v Sampi.Tipsport, Entropiqu nebo Cryptově, v minulosti si zahrál na MČR, MSR i za slovenskou reprezentaci. Dlouhodobě se mu však nedařilo najít si trvalé působiště na delší dobu, proto se rozhodl zkusit šanci v zahraničí. V tomhle týdnu jej uvidíme bojovat v Major kvalifikacích.

Kompletní sestava Raptors EC:

 Velká Británie Connor „Finui“ Finucane
 Polsko Igor „Igorek“ Kochany
 Finsko Tuomas „Lyd“ Tölli
 Slovensko Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
 Island Heiðar Flóvent „Midgard“ Friðriksson

 Velká Británie Szymon „Deuce“ Czapiewski – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.