Přejít k hlavnímu obsahu

Sea of Thieves na PlayStation a Nintendo Switch? Microsoft zvažuje možnosti

9. 1. 2024 | 19:30 Gaming
Sea of Thieves se možná dočká vydání vlastní verze pro konzole PlayStation a Nintendo Switch. Hry, které podepíšou exkluzivní smlouvu s Xboxem, nemohou vyjít zároveň na další konzole - jde o konkurenční společnosti. Microsoft ale uvažuje o tom, že by pirátskou pařbu přinesl i na PS a Switch.
Sea of Thieves se možná dočká vydání na PlayStation.
Sea of Thieves se možná dočká vydání na PlayStation.
Zdroj: Rare (s povolením)

Dobrodružný pirátský titul Sea of Thieves se možná dočká rozšíření mezi další zařízení. Hra je aktuálně aktivní na PC a Xboxu, dle informací Eurogameru by už na začátku letošního roku mohl dorazit i na Nintendo Switch a přímého konkurenta Xboxu - PlayStation.

Ve většině případů se s jednou konzolí podepíše exkluzivní smlouva, která zahrnuje také podmínku, že na jiné konzole hra nevyjde. U Sea of Thieves vydaného Xbox Games Studio nemusí být o preferované konzoli řeč. Existují ale výjimky.

Ačkoliv Microsoft v současné době nevydal žádné oficiální vyjádření, tento únik informací se pomalu ale jistě dostává mezi hráčskou komunitu, která začíná být z informace nadšená. Rozšíření obzorů pro 6 let starou hru by mohl být dobrý způsob, jak ji vrátit zpět na pirátský trůn.