Přejít k hlavnímu obsahu

Český sniper ukončil profesionální kariéru. Jsem vděčný, loučí se capseN

10. 1. 2024 | 11:04 Counter-Strike 2 Přestup
Patřil mezi nejtalentovanější snipery na domácí scéně, teprve ve 24 letech se ale Lukáš „capseN“ Koláčný loučí s kariérou profesionálního hráče Counter-Striku. Reprezentant ENTERPRISE to oznámil na sociální síti X. Během soutěžení na česko-slovenské scéně se ukázal v několika top týmech, nejvíce bude spojovaný s Brute, Entropiqem a Dynamem Eclot. „Jsem vděčný a šťastný za kariéru, kterou jsem měl,“ loučí se capseN.
Lukáš „capseN“ Koláčný
Lukáš „capseN“ Koláčný
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Byl to pro 24letého snipera náročný rok. Po konci v základní sestavě Dynama Eclot byl Lukáš „capseN“ Koláčný dlouho na lavičce, nějaký čas se soustředil na studium a následně byl několik měsíců bez týmů. Představil se v eEriness nebo Cryptově, odkud ale pláchl, když si plácl s ENTERPRISE. Znovu ve spojení s Michalem „leckr“ Kadlíčkem se probojoval na Tipsport MČR CS, kde se však rozloučil na posledním místě.

Kolem Counter-Strike sekce ENTERPRISE v současnosti visí jeden velký otazník. Ať už ale bude pokračovat v jakémkoliv složení, capseN u toho nebude. „Oficiálně končím jako profesionální hráč. Své důvody a v podstatě vše, co se stalo, vysvětlím ve videu, které brzy vydám. Jsem vděčný a šťastný za kariéru, kterou jsem měl. Navždy si budu vážit okamžiků, které jsem měl tu čest zažít jako hráč,“ uvedl český střelec na svých sociálních sítích.

Za svou kariéru dosáhl capseN na domácí scéně na několik velkých úspěchů, v zahraničí měl tu čest se s Dark Tigers představit na velkolepém V4 Future Sports Festivalu. Ve sbírce má dva tituly šampiona COOL ligu (s Entropiqem a BRUTE), v roce 2022 ovládl s Dynamem Eclot Tipsport CS:GO Online a Mistrovství Slovenska. Na vrchol v podobě triumfu na MČR nikdy nedosáhl, medailovou sbírku má však znamenitou.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).